Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Live om 16:00 uur: Tweede Kamer in debat met Gunay Uslu over persvrijheid en persveiligheid

ANP

Om 16 uur vergadert de Tweede Kamer met staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Gunay Uslu. Centraal staat het thema van persvrijheid en persveiligheid. Aan bod komen onder meer (de financiering van) projecten als PersVeilig op landelijk en regionaal niveau en een voorstel intimidatie van journalisten strenger te straffen.

Mensen die journalisten bedreigen, zouden er in dat voorstel niet langer met een taakstraf vanaf mogen komen. Andere thema’s die worden besproken betreffen doxing (het publiek delen van het woonadres) en het belang van journalistiek en vrije media te onderstrepen in het klaslokaal.

Uslu had al toegezegd PersVeilig ook in 2024 financieel te steunen. Vanaf 2025 wordt de steun bepaald door bijdragen vanuit de journalistieke sector zelf en een evaluatie van het project, dat voor dit jaar is voorzien.

Het debat is ook live te zien; een link is rond 16 uur te vinden op deze pagina.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia