Netherlands

LIVE: Jaap van Dissel (RIVM) praat Kamerleden bij over mondkapjes

Gerelateerd

Het coronavirus is bezig met een comeback. Het aantal besmettingen loopt in rap...

Dinsdag gaan er nieuwe coronamaatregelen in om verdere verspreiding van het...

Het kabinet sluit niet uit dat er een avond- en nachtklok wordt ingesteld. Dit...

Op de dag dat de aangescherpte coronamaatregelen ingaan, wordt de Tweede Kamer bijgepraat over de aanpak van het virus. Tijdens de technische briefing beantwoorden Jaap van Dissel (directeur van het Centrum voor Infectieziektebestrijding van het RIVM) en Ernst Kuipers (voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg) vragen van Kamerleden.

De kans is groot dat het zal gaan over de mondkapjes. Het kabinet adviseerde winkels maandagavond om mondkapjes verplicht te stellen voor klanten. Een aantal winkelketens heeft al laten weten dat ze dat niet van plan zijn. “Het is vooralsnog een advies”, benadrukte ‘corona-minister’ De Jonge daarom dinsdagochtend nog maar eens.

Lees ook: Supermarkten gaan klanten zonder mondkapje ook niet weigeren

Hij heeft het OMT, waar ook Jaap van Dissel deel van uitmaakt, gevraagd om met een nieuw advies over de mondkapjes te komen. Dat advies wordt volgende week verwacht.

Munitie voor debat

Tijdens de briefing zullen waarschijnlijk ook andere aangekondigde maatregelen ter sprake komen. Naast Van Dissel, zal dus ook Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg aanschuiven. Hij zei maandag dat de maatregelen van het kabinet mogelijk al te laat komen.

Lees ook: Driekwart van de Nederlanders steunt aangescherpte coronamaatregelen

Met gerichte vragen aan deze twee experts zullen de Kamerleden proberen om zoveel mogelijk munitie te verzamelen voor het volgende debat over de aanpak van het coronavirus. Op dit moment lijkt het erop dat premier Rutte en minister De Jonge zich woensdagochtend in de Kamer moeten verantwoorden over het kabinetsbeleid.

Football news:

Bartomeu zal de wedstrijd tegen Ferencvaros missen vanwege de begeerte van een familielid. De voorzitter van de Barca wil naar de wedstrijd met Real Madrid. De president van Barcelona, Josep Bartomeu, zal de Champions League wedstrijd van vandaag tegen Ferencvaros missen. De 57-jarige manager zal niet naar de wedstrijd kijken vanuit de VIP box in het kamp Nou, omdat hij contact had met een familielid die het coronavirus had. Bartomeu ' s eerste PCR test voor COVID-19 was negatief. De Catalaanse President hoopt op 24 oktober in het stadion te kunnen verschijnen tijdens de Clasico met Real Madrid. Om dit te doen, moet hij slagen voor de tweede test en een negatief resultaat krijgen. Op 1 en 2 November komt de Raad van bestuur van Barca bijeen om de kwestie van een motie van wantrouwen tegen Bartomeu te bespreken. Het vereiste aantal handtekeningen is al verzameld. Het is mogelijk dat Barca niet genoeg geld heeft om hun salaris te betalen. Het is geen virus, het is een management leugen.Econoom over de financiën van de club
Liverpool en Manchester United behoren tot de clubs die een Europese Premier League willen oprichten. Volgens Sky Sports zijn Liverpool en Manchester United hierbij betrokken. Het nieuwe toernooi zal in 2022 van start gaan en ze willen het midden van het seizoen houden onder auspiciën van de FIFA. Verwacht wordt dat er 18 teams aan zullen deelnemen. Ongeveer een dozijn clubs uit Engeland, Frankrijk, Duitsland, Spanje en Italië, waaronder Barcelona, Attico, Real Madrid, Bayern München, PSG en Juventus, zijn al gevraagd over hun mogelijke deelname aan het toernooi. Vijf Engelse clubs zullen aan het project kunnen deelnemen. Er zij op gewezen dat deze kwestie reeds is besproken door vertegenwoordigers van Manchester City, Tottenham, Chelsea en Arsenal. Er wordt momenteel naar investeerders gezocht. Het kan een JP Morgan Bank zijn. Het bedrag dat nodig is om de Europese Premier League te creëren is 4,6 miljard pond. De FIFA en de UEFA weigerden commentaar te leveren op deze informatie. Voorheen begonnen Liverpool en Manchester United een project van radicale vernieuwingen in het Engelse voetbal. Hun voorstellen omvatten onder meer het verlagen van de Premier League van 20 naar 18 teams, het annuleren van de League Cup en de FA super Cup, het veranderen van de financieringsstructuur en het toekennen van extra geld aan de Engelse voetbalbond (EFL). Er wordt ook voorgesteld de top-6 clubs en Everton, Southampton en West ham een speciale status te geven die hen in staat stelt elk besluit over de Premier League te aanvaarden of te verwerpen. De bond heeft dit initiatief al verworpen
Thibaut Courtois: real wil de Champions League winnen en La Liga
Tiago en Matip trainden vandaag niet met Liverpool. Ze zullen waarschijnlijk niet Spelen Ajax
Griezmann zal niet terugkeren naar Attico vanuit Barcelona
Miranchuk maakte zijn debuut voor Atalanta in de Champions League wedstrijd tegen Midtjylland
De rivaal Krasnodar heeft een slimme coach: hij is bevriend met jonge sterren, werkte zelfs met Dembele, vertrouwde het centrum van het veld toe aan een 16-jarige