Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Lisa-Marie Vermeulen aangedaan na overlijden naamgenoot Lisa-Marie Presley

Het nieuws van het overlijden van Lisa Marie Presley is hard aangekomen bij haar naamgenote Lisa-Marie Vermeulen uit Breda. "Ik kan het nog niet echt geloven dat ze er niet meer is." De vader van Lisa-Marie Vermeulen was een enorme fan van Elvis. Zelf noemt ze het een eer dat ze vernoemd is naar de dochter van Elvis.

Lisa Marie Presley overleed op 54-jarige leeftijd na een hartaanval. "Dichter bij Elvis komen we nooit meer", zegt een aangeslagen Lisa-Marie Vermeulen (37). "Zijn dochter was nog het laatste 'echte' wat over was van Elvis."

Als je vernoemd wordt naar de dochter van Elvis Presley, heb je eigenlijk geen andere keus dan ook fan worden van 'The King Of Rock 'n' Roll'. Dat geldt ook voor de Bredase Lisa-Marie. "Zijn dochter was de grootste schat voor Elvis. Ik was dat voor mijn ouders en dus kreeg ik dezelfde naam."

"Hij had er wel berusting in kunnen vinden dat ze nu bij haar zoon en vader is".

Vader Cor was een groot Elvis-fan. "Hij is bij het laatste concert van Elvis geweest, heeft meerdere keren Graceland bezocht en bezat zelfs een sjaal die gedragen is door Elvis." Cor overleed in 2021. Als ze aan haar vader denkt weet Lisa-Marie dat hij dubbele gevoelens zou hebben bij dit nieuws. "Mijn vaders hart was verscheurd geweest als hij dit nieuws gehoord zou hebben. Hij had er wel berusting in kunnen vinden dat ze nu bij haar zoon en vader is."

Cor bezocht het huis van Elvis, Graceland, meerdere keren. Ook voordat het een museum werd. "Hij raakte bevriend met de familie Presley toen hij vaak in Memphis was. Wij zitten nu ook naar foto's te kijken dat hij achter de piano van Elvis zit, zijn kleren aan heeft en zijn ringen droeg." Bij het laatste concert van Elvis kreeg hij het sjaaltje van 'The King'.

"Ik wil het beeld houden van Graceland en Elvis zoals mijn vader dat vertelde".

Zelf is ze ook een groot fan van Elvis. Maar Lisa-Marie wil niet naar Graceland. "Ik ben bang dat het tegen gaat vallen", legt ze uit. "Mijn vader heeft honderden verhalen verteld en we hebben nog zoveel foto's van voordat het een museum werd. Ik wil het beeld houden van Graceland en Elvis zoals mijn vader erover vertelde".

Vader van Lisa-Marie (Links) op Graceland (foto: Lisa-Marie Vermeulen)
Vader van Lisa-Marie (Links) op Graceland (foto: Lisa-Marie Vermeulen)

Haar vader herkende zich ook heel erg in Elvis. "Niet dat hij zo muzikaal was", zegt ze lachend. "Maar Elvis was een excentrieke man, een buitenstaander eigenlijk. Mijn vader voelde zich ook zo toen hij jong was. Na het horen van een van Elvis' platen was mijn vader voortaan in de ban van de zanger.

"Elvis leefde tien levens in één, dan heb je flinke rol om over te nemen".

De dochter van Elvis sprak zich vaak uit over haar verslavingsgevoeligheid. "Mensen denken vaak: 'Ze is rijk, ze is mooi en heeft alles wat haar hartje begeert, dan heb je geen moeilijk leven'. Maar dat is een foute gedachte. Elvis leefde tien levens in één, dan heb je een flinke rol om over te nemen." Ook verloor Lisa Marie Presley haar zoon, die toen nog maar 27 jaar oud was.

Daarom vindt Lisa-Marie dat mensen ook niet te snel moeten oordelen over wereldsterren. "Dat gebeurt nu nog te vaak. Wij hebben nooit in hun schoenen gestaan en weten niet wat ze doorgemaakt hebben. Lisa Marie heeft haar hele leven de druk van haar vader op haar schouders gehad. Het was ook maar een mens van vlees en bloed."