Netherlands

Linkse partijen: Half miljard extra voor begroting Kaag

Linkse partijen in de Tweede Kamer willen de begroting van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking voor de komende jaren met 500 miljoen euro verhogen.

GroenLinks, PvdA en SP hebben daartoe een amendement ingediend. De partijen willen er voor 2021 110 miljoen euro bij. Daarmee moet een aangekondigde bezuiniging ongedaan gemaakt worden, staat in een toelichting. De resterende 390 miljoen moet een zogenoemde kasschuif grotendeels terugdraaien. Het kabinet wil 464 miljoen euro uit het geplande budget van de jaren 2023-2025 naar voren halen voor de jaren 2020-2022.

Het voorstel van de drie linkse oppositiepartijen komt voort uit hun gezamenlijke tegenbegroting. Daarin deden zij ook voorstellen voor extra inkomsten.

PvdA en GroenLinks hebben ook een amendement ingediend om te schuiven met 8,5 miljoen euro. De twee partijen willen zo het bedrag dat bestemd is voor seksuele en reproductieve gezondheid en rechten (SRGR) en hiv/aids op het huidige niveau houden.

De Kamer zou deze week naast woensdag ook donderdag over de begroting van minister Kaag spreken. Omdat de minister in quarantaine zit, is het vervolg van het debat echter op een later moment.

„Net te horen gekregen dat ik eerder deze week in contact ben geweest met iemand die nu corona blijkt te hebben. Ik ga daarom de komende dagen in quarantaine”, meldde de bewindsvrouw woensdag, na het eerste deel van het debat. „Ik voel me verder gelukkig goed, en werk vanuit huis gewoon door.”

Football news:

Tuchel in de wedstrijd tegen Manchester United: de overwinning is verplicht. Voor haar naar Engeland komen is een grote uitdaging
Jimenez zal Attletico ' s wedstrijden met Real Madrid en Salzburg missen als gevolg van een heupblessure
Gladbach middenvelder Neuhaus: het is jammer dat we de kwestie niet hebben afgesloten met het bereiken van de 1/8 finale van de Champions League. Laten we dit in Madrid ophelderen! Borussia Monchengladbach middenvelder Florian Neuhaus sprak over de aankomende wedstrijd van de Champions League groep het is jammer dat we de kwestie niet hebben afgesloten met het bereiken van de 1/8 finale, maar we zullen het gewoon ophelderen in Madrid! Wij hebben er al op gewezen dat wij niet alleen in deze groep goed willen spelen, maar ook vooruit willen gaan! We vliegen naar Real Madrid, op de eerste plaats aan tafel, en we hebben alle reden om vertrouwen te hebben zei Neuhaus. Borussia scoorde 8 punten na 5 wedstrijden van de groepsfase van de Champions League en leidde hun Kwartet. Real Madrid scoorde 7 punten en staat op de derde plaats, achter Shakhtar in persoonlijke ontmoetingen. Groep B: Borussia M en Shakhtar verhuisden Real Madrid en Inter. Iedereen heeft een kans voor de Play-offs
Ex-Manchester City en Arsenal defender Gael Clichy verhuisden naar Servette
Zoon van Maradona: nummer 10 moet uit de circulatie worden genomen in Barca en andere teams van zijn vader
Ronaldo was mijn held. Voor kinderen uit Portugal was hij altijd een voorbeeld
Koeman zal niet gestraft worden voor het spreken over VAR na de wedstrijd met Real Madrid. Hij zei dat het systeem werkt tegen Barca