Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Limonadeverkoper (11) getroost met duizenden dollars na truc van oplichter

In de Verenigde Staten zijn honderden gulle gevers samengekomen om een 11-jarige jongen te troosten. Het slachtoffertje verdiende in zijn vrije zomer geld met een limonadestand, tot hij werd beroofd door een oplichter. Dankzij een online inzamelingsactie heeft hij dat geld terug, én meer.

Door onze nieuwsredactie

Een man gaf het slachtoffer, Jeremy, een 100 dollarbiljet om limonade te kopen. De jonge limonadeverkoper moest vervolgens al zijn geld bij elkaar schrapen om hem 85 dollar aan wisselgeld te overhandigen.

Bij een tankstation kwam Jeremy tot zijn eigen ontsteltenis erachter dat het een vals biljet betrof. Hij wilde iets lekker voor zichzelf kopen, toen het geld werd geweigerd.

Toen een buurvrouw lucht kreeg van het incident, zette zij een inzamelingsactie op. Daarmee wilde zij het geld terugverdienen voor Jeremy. Daar is tot dusver bijna 9.000 dollar gedoneerd. "Jullie zijn geweldig, ik ben sprakeloos", schrijft de initiatiefnemer op de pagina.

De politie schrijft op Facebook dat het korps hard werkt om de verdachte op te sporen. Er is beeldmateriaal verspreid van de oplichter. "Onze detectives werken hard om elke zaak tot een goed einde te brengen, maar deze situatie raakt een gevoelige snaar bij ons", besluit de politie.

Lees meer over:

Opmerkelijk Verenigde Staten Goed nieuws Buitenland