Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Licht herstel op Amsterdamse beurs: ING en ABN AMRO stijgen

Door onze economieredactie

De Amsterdamse beurs staat aan het begin van de middag licht hoger. Vooral financiële aandelen als ING en ABN AMRO tonen herstel nu Credit Suisse ruim 50 miljard euro steun krijgt van de Zwitserse centrale bank.

De AEX noteert een plus van 0,5 procent op 719,7 punten. Een dag eerder was nog sprake van een koersval van 2,9 procent. ING stijgt met 1,5 procent, terwijl ABN AMRO met 2,7 procent omhooggaat.

De koersen van banken en verzekeraars gingen woensdag hard omlaag vanwege zorgen over de geplaagde Zwitserse bank. Dat bedrijf zag bijna een kwart van zijn beurswaarde verdampen. De grootste Nederlandse banken verloren bijna 10 procent door de zorgen over Credit Suisse.

De Zwitserse centrale bank heeft inmiddels beloofd de op een na grootste kredietverstrekker van het land te steunen. Credit Suisse kondigde in de nacht van woensdag op donderdag aan 50 miljard Zwitserse frank (dik 50 miljard euro) van de centrale bank te lenen om de eigen financiële positie te versterken.

Donderdag gaat alle aandacht uit naar de reactie van de Europese Centrale Bank (ECB) op de huidige onrust in de bankensector. De ECB komt later op de dag met een rentebesluit.

Lees meer over:

AEX Economie