Netherlands

Levensreddende operatie kan Elisah (35) redden: ‘Ik kan eigenlijk bijna niets meer.

levensreddende operatie

De 35-jarige Elisah Binnewijzend is chronisch ziek en ligt 24/7 in bed. In Barcelona kan zij geopereerd worden. Om deze levensreddende operatie á (honderdduizend euro) te betalen, is zij al twee jaar aan het crowdfunden.  De tijd dringt, want de operatie staat op 7 september gepland en er mist nog een groot bedrag.

Lees ook:

Meloen op een tandenstoker

De jonge (en krachtige vrouw) uit Heiloo heeft een extreem instabiele nek waardoor haar hersenstam wordt platgedrukt. De kleine hersenen verzakken hierdoor tot in het wervelkanaal. ‘Ik heb altijd al het gevoel gehad dat mijn hoofd een meloen is op een tandenstoker’, omschrijft ze haar ziekte in verschillende media.

Invalide

Als kind al kampte Elisah met een scala aan gezondheidsproblemen waaronder epilepsie en het Ehlers Danlos Syndroom. Dit syndroom kenmerkt zich onder andere door hypermobiliteit, blauwe plekken en een langzame wondgenezing. Door alle klachten en symptomen is Elisah de afgelopen jaren invalide geworden. ‘Inmiddels kan ik eigenlijk bijna niets meer’, zegt ze tegen Bergens Nieuwsblad.

Elisah

Levensreddende operatie

De enige redding van Elisah is de operatie in Spanje. Als zij niet geopereerd wordt, zal zij uiteindelijk overlijden. En deze levensreddende (en peperdure) operatie in Spanje wordt door de zorgverzekeraar niet vergoed.  En dus moest Elisah honderdduizend euro bij elkaar zien te krijgen. Inmiddels heeft zij nog een kleine drie weken om de laatste  € 33.350,48 in te zamelen. ‘Ze heeft geen enkele kwaliteit van leven meer’, schrijft haar familie op de crowdfundingspagina Safe Elisah’s Life.

Waarom in Spanje?

Wat zijn de verwachtingen van/na de operatie?

Hoe gaat het nu met Elisah?

Bron: | Beeld: Youtube

Football news:

Barcelona 's Interesse in Isak nam toe na Koeman' s benoeming. Larsson heeft een hoge dunk van de speler (Mundo Sebortivo)
Manuel Pellegrini: als je tegen Real Madrid en var speelt, is het te veel
PSV en Porto zijn geïnteresseerd in Barcelona middenvelder PUC. Volgens Mundo Deportivo willen PSV en Porto de club niet verlaten. De speler zelf is van plan om in de club te blijven en te vechten voor een plaats in het team. Puig heeft onlangs de Catalaanse directie op de hoogte gebracht van zijn onwil om Barca te verlaten, ondanks het feit dat hoofdcoach Ronald Koeman hem adviseerde om te vertrekken in bruikleen. De statistieken van de 21-jarige Spanjaard zijn hier te vinden
Puyol over Barcelona: als we het kampioenschap willen winnen, moeten we zeer goed presteren
Schalke heeft Wagner ontslagen. Het team heeft de Bundesliga niet meer gewonnen sinds januari
Iacini op 3:4 met Inter: zelfs een gelijkspel zou een oneerlijk resultaat, gezien hoeveel kansen Fiorentina maakte
Ramos Pro 3:2 met Betis: de scheidsrechter deed zijn best en deed niets met opzet