Netherlands

Levenslange celstraffen voor mislukte coup Turkije

In Turkije zijn levenslange gevangenisstraffen uitgedeeld voor de couppoging in 2016. Er stonden voornamelijk voormalige legerofficieren en -piloten terecht.

Een van hen zou een bombardement hebben uitgevoerd op het Turkse parlement. Een andere piloot had twee bommen laten vallen op een druk kruispunt in de buurt van het presidentiële paleis in Ankara, meldt het Turkse persbureau Anadolu.

Volgens de aanklacht hebben de veroordeelden de mislukte staatsgreep geleid en uitgevoerd vanaf luchtmachtbasis Akinci, vlak bij de hoofdstad Ankara. Hun doel was om president Erdogan uit de weg te ruimen. Ook vier burgers, onder wie een rijke zakenman, kregen een levenslange gevangenisstraf.

Enorm proces

Bij de couppoging vielen ruim 250 doden. De naar de VS uitgeweken Fethullah Gülen wordt door de regering van president Erdogan gezien als het brein achter de mislukte staatsgreep in Turkije 2016. Sindsdien zijn meer dan 77.000 Turken opgepakt op verdenking van banden met de geestelijke.

De veroordelingen van vandaag zijn onderdeel van het hoofdproces waarbij in totaal bijna 500 mensen terechtstaan.

Football news:

Solskjaer op 3-2 met Liverpool: Manchester United won op hun eigen voorwaarden. Het is een goed gevoel
Hames scoorde 10 (3+7) punten in Everton ' s thuiswedstrijden. Away - 0
Suarez scoorde zijn 12e doelpunt in het seizoen La Liga. Messi heeft 11
Miller op de Manchester United nederlaag: verwoest. Er is geen tweede kans in knock-out voetbal
Game of Thrones acteur op Liverpool: Manchester United zou een jaar geleden vernietigd zijn. John Bradley, die de rol van Sam Tarly speelde in de fantasy-serie Game of Thrones, deelde zijn emoties uit het spel van Manchester United in de vierde ronde van de FA Cup met Liverpool
Ricard Puig: het is een vrij moeilijk seizoen, Ik ben niet gewend om zo weinig te spelen. Scoor met een kop is iets onwerkelijks
Ik bereid me voor op mijn debuut in big football. Ik ben een vrije agent