Netherlands

Lekker knuffelen

Lekker knuffelen

Valiant is dol op geitje Robin. Afbeelding: Peter Schols

Kinderboerderij Daalhoeve in Maastricht is door de lockdown dicht voor publiek, maar de dierenverzorging gaat gewoon door. „Het is zo jammer dat mensen nu niet van onze dieren kunnen genieten”, vertelt hoofd dierenverzorging Deanne Naebers (26) uit Maastricht.

Maar ook de dieren die wat meer knuffelcontact hebben, zoals schapen, pony’s, ezeltjes en varkentjes, missen de aandacht van bezoekers. „Dan knuffelen wij maar wat extra.”

Gelukkig krijgt ze daar hulp bij. Op de zorgboerderij werken cliënten van diverse maatschappelijke instellingen. „Het is mooi om te zien hoe deze mensen opbloeien van het werk dat ze doen.” Dat geldt ook voor Valiant (op de foto). Hij werkt tijdelijk op de kinderboerderij tot hij weer terug het reguliere werkveld in gaat.

„Valiant houdt echt van de geitjes”, vertelt Deanne. „’s morgens staat hij als eerste bij hun verblijf en hij is er ook elke pauze te vinden. We moeten hem soms zeggen dat hij echt even moet komen eten, want als het aan hem ligt, zit hij het liefst de hele dag bij geitje Robin.”

Robin werd in oktober geboren. Zijn ouders keken niet naar hem om, dus werd besloten om hem groot te brengen met de fles. En ook daar helpt dierenverzorger Valiant maar al te graag bij.

Football news:

Ander Herrera: Messi ontspant niet, zelfs niet tijdens het rondo. Dat is waarom hij is de beste voor 15 jaar
Gian Piero Gasperini: Miranchuk is geen topspeler van Atalanta, maar hij kan er wel een zijn
De president van het Legioen-Dynamo over de onderhandelingen met Khabib: we lieten de kwestie voor de winter. Hij weet dat we hopen en wachten op hem
Mino Raiola: De Ligt kan in de zomer van Club veranderen. Maar hij en Romagnoli kunnen samen voor Juve spelen
Tuchel betaalde voor de operatie voor het kind van zijn huishoudster in Parijs en kocht haar een huis voordat ze PSG verliet Chelsea hoofd coach Thomas Tuchel hielp de huishoudster die zijn huis in Parijs in de gaten hield voordat ze PSG verliet
Deze jongens zijn jonger dan Ronaldo en speelden met hem, maar ze zijn al klaar. En hij gaat niet naar
Andy Carroll: mijn kinderen denken nog steeds dat ik naar Man City of Barca zal verhuizen