Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Leerdam en Kok komen tekort op 500 meter, Kim opnieuw superieur

Door onze sportredactie

Jutta Leerdam en Femke Kok hebben vrijdag naast de overwinning gegrepen op de 500 meter bij de wereldbekerwedstrijd in Calgary. De Zuid-Koreaanse Min-Sun Kim was voor de derde keer dit seizoen de beste op de kortste schaatsafstand.

Leerdam en Kok kwamen in de Olympic Oval in Calgary allebei tot een tijd van 37,35 seconden. Leerdam bleek tweeduizendsten sneller dan haar landgenote en eindigde daardoor als derde.

De tijden van de Nederlanders waren bij lange na niet genoeg voor de overwinning, die wederom naar Kim ging. De Zuid-Koreaanse dook als enige onder een tijd van 37 seconden en klokte 36,97. Vanessa Herzog werd tweede in 37,26.

Kim was ook al de beste op de 500 meter in Heerenveen en Stavanger, waar de vorige twee wereldbekerwedstrijden werden verreden. De 23-jarige schaatsster beleeft dit seizoen haar grote doorbraak.

De andere Nederlanders op de 500 meter vertolkten een bijrol. Marrit Fledderus werd zevende in een nieuw persoonlijk record (37,51), Dione Voskamp eindigde als negende (37,57) en Michelle de Jong moest zich tevredenstellen met een tiende plek (37,69).

Later op de dag wordt bij de vrouwen nog de 3.000 meter verreden. Regerend olympisch kampioene en topfavoriete Irene Schouten is een van de deelnemers.

Eerder

Lees meer over:

Schaatsen World Cup Calgary Femke Kok Jutta Leerdam