LeBron James heeft zijn miljoenencontract bij Los Angeles Lakers woensdag met twee jaar verlengd. De NBA-vedette ligt tot en met het seizoen 2022/2023 vast bij de zeventienvoudig kampioen.

De zaakwaarnemer van de 36-jarige James heeft de contractverlenging woensdag bevestigd tegenover ESPN, dat meldt dat de sterspeler in de laatste twee seizoenen van zijn verbintenis in totaal 85 miljoen dollar gaat verdienen (zo'n 70 miljoen euro).

James leidde de Lakers in oktober naar de zeventiende NBA-titel in de geschiedenis, waarmee recordhouder Boston Celtics werd geëvenaard. Het kampioenschap werd opgedragen aan Kobe Bryant, die begin dit jaar omkwam bij een helikoptercrash.

Met het binnenhalen van de titel werd het doel gehaald dat was gesteld toen James in de zomer van 2018 na een aantal mindere jaren werd binnengehaald. Het vorige kampioenschap van de Lakers dateerde van 2010.

Voor James was het zijn tiende finale in de NBA. Eerder werd de zestienvoudig NBA All-Star twee keer kampioen met Miami Heat en één keer met Cleveland Cavaliers. Hij kwam voor geen andere club uit.