Netherlands

Laatste verkiezingsdebat tussen Trump en Biden ordelijk verlopen

Het laatste debat voor de verkiezingen tussen de Amerikaanse president Donald Trump en zijn Democratische uitdager Joe Biden is, in tegenstelling tot het eerste, ordelijk verlopen. Beide kandidaten lieten elkaar deze keer uitspreken. Wel waren er geregeld persoonlijke aanvallen over en weer.

Om ervoor te zorgen dat er geen herhaling van het eerste tumultueuze debat zou plaatsvinden, schakelden de organisatoren tijdens het beantwoorden van vragen van de gespreksleider de microfoon van de niet-sprekende kandidaat uit. Tijdens de vrije gedeeltes daarna, waarin de Trump en Biden met elkaar in discussie konden gaan, verliep het debat eveneens ordelijk. Wel werd er geregeld onderling met modder gegooid. Zo beschuldigden beide kandidaten elkaar van corruptie.

In het eerste debat vielen Trump en Biden elkaar constant in de rede. Ook had Trump het geregeld aan de stok met debatleider Chris Wallace. De moderator van het laatste debat, Kristen Welker, wist het gesprek aanzienlijk beter in goede banen te leiden. Trump, die veel meer gedisciplineerd en presidentieel overkwam dan in het eerste debat, complimenteerde Welker daar op een gegeven moment zelfs mee.

Aan het einde van het debat vroeg Welker de kandidaten wat zij in hun inauguratietoespraak zouden zeggen tegen de mensen die niet op hen gestemd hadden. „We moeten ons land net zo succesvol maken als het was voordat de pest uit China kwam”, zei Trump daarop met verwijzing naar de corona-epidemie. „We hadden toen de beste werkloosheidscijfers ooit, ook voor minderheden. Succes brengt ons samen. Ik verlaag de belastingen, maar hij verhoogt ze”, zei de president wijzend op Biden.

„Ik zal zeggen: ik ben de Amerikaanse president en ik vertegenwoordig u allemaal”, was diens antwoord. „We verkiezen hoop boven angst. Er liggen enorme kansen om dit land te verbeteren.” Biden benadrukte dat hij miljoenen banen wil scheppen door over te stappen op schone energie en zei dat hij ervoor wil zorgen dat iedereen in de Verenigde Staten een gelijke kans krijgt. „Dat was de afgelopen vier jaar niet het geval”, aldus Biden.

Football news:

Zlatan Ibrahimovic: ik mis het Zweedse nationale team. Degenen die zich niet vervelen hebben hun carrière al beëindigd. Ik ben er nog niet
Ramos heeft geen aanbiedingen van andere clubs. Real Madrid is zijn prioriteit
De Argentijnse voetbalbond bevestigde de dood van Maradona: u bent voor altijd in ons hart
Neymar staat niet eens in de top 30 van Europa ' s beste spelers. Ik geloof het niet. Barca presidentskandidaat Freisha van de Braziliaanse presidentskandidaat Tony Freisha van Barcelona heeft gezegd dat hij PSG Neymar niet naar de club zal terugsturen als hij de verkiezingen wint. Ik weet zeker dat ik niet zou proberen Neymar te tekenen. Door de manier waarop hij de club verliet, en ook door zijn spel-hij staat zelfs niet in de top 30 van de beste spelers in Europa op dit moment vertelde Freisha Cadena Ser. De 28-jarige Braziliaan scoorde 2 goals en 3 goals in 5 Ligue 1 wedstrijden dit seizoen. Neymar werd verboden op Twitch. Hij draaide de stroom op het echte aantal Richarlyson (hij had 10.000 posten)
Lineker over Maradona: verreweg de beste speler van mijn generatie en waarschijnlijk de grootste voetballer aller tijden
Cocaïne nemen deed mijn tegenstanders een plezier. Hoe triest is het nu..
Mourinho on The Best: Er is een invloed van clubs in de media en mensen die beter werken achter de schermen