Netherlands

Kromowidjojo en De Boer sluiten zwemtoernooi Spelen af in finale

Foto: ANP

Ranomi Kromowidjojo en Thom de Boer sluiten zondag het olympisch zwemtoernooi af namens Nederland. Beiden doen mee aan de finale van de 50 meter vrije slag. De Boer neemt het om 03.30 uur op tegen onder anderen topfavoriet Caeleb Dressel en gelooft in een medaille. Kromowidjojo duikt 7 minuten later het water in op de afstand waarop ze Europees kampioene is en in 2012 olympisch goud pakte.

Schoonspringster Inge Jansen komt ook in actie in het Tokyo Aquatics Centre. De Limburgse doet vanaf 08.00 uur mee aan de finale op de 3-meterplank. De hockeyers weten dan al of ze nog in de race zijn voor een olympische medaille. De ploeg van bondscoach Max Caldas neemt het om 05.00 uur in de kwartfinales op tegen Australië.

De waterpolosters sluiten de groepsfase af tegen Canada. Met twee zeges tegenover één nederlaag is de ploeg van Arno Havenga al zeker van een plek in de kwartfinales. Het duel met Canada is bepalend voor de eindklassering in de groep en welke opponent Oranje hierna gaat treffen.

Zeilster Marit Bouwmeester hoopt voor de kust van Enoshima haar olympische titel in de Laser Radial te prolongeren. De Friezin heeft een achterstand van 7 punten op de Deense leidster Anne-Marie Rindom.

Het atletiektoernooi beleeft om 14.50 uur een hoogtepunt met de finale van de 100 meter voor de mannen. De grote vraag is wie grootheid Usain Bolt opvolgt als de olympisch kampioen op het koningsnummer. Nadine Visser loopt daarvoor al de halve finales van de 100 meter horden en Nick Smidt de halve finales van de 400 meter horden. In de ochtend (03.45 uur) komen Jochem Dobber en Liemarvin Bonevacia uit in de series van de 400 meter.

In de turnhal zijn de eerste toestelfinales, zonder Nederlandse inbreng en ook zonder Simone Biles. De Amerikaanse superster heeft zich vanwege mentale problemen afgemeld.

Football news:

Courtois op 0:0 met Villarreal: een punt is niet genoeg voor Real Madrid. We wilden alle drie na de nederlaag van Atletico
Heb je He Jude gehoord bij de Brentford wedstrijden? 50 jaar geleden, de omroeper draaide op een lied voor zijn geliefde-de fans veranderde het in een volkslied
Inzaghi rond 2:2 met Atalanta: er was een bittere smaak. Inter verdiende om te winnen
Klopp op 3-3 met Brentford: een gekke wedstrijd. Ze gaven Liverpool een gevecht en verdiende een punt, ik respecteer
Sulscher klaagt dat Manchester United minder kans om boetes te verdienen. Hij geeft Klopp de schuld voor niets
Liverpool leidt de Premier League, voor City, Chelsea, Manchester United en Everton met 1 punt. Brighton hebben een spel in reserve
Simeone op 0:1 met Alaves: Atletico was niet snel genoeg. De tegenstander verdiende om te winnen