Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Kroatië mist basisspeler Gvardiol tegen Oranje

Door onze sportredactie

Verdediger Josko Gvardiol moet de finaleronde van de Nations League in Nederland aan zich voorbij laten gaan. De Kroaat is onvoldoende hersteld van een buikblessure.

De 21-jarige Gvardiol heeft er de afgelopen weken alles aan gedaan om fit te worden, volgens de Kroatische voetbalbond, maar hij ondervindt nog te veel last van de kwetsuur. De linksbenige verdediger mist volgende week zondag ook de eindstrijd of de wedstrijd om de derde plaats van de finale ronde van de Nations League.

Gvardiol was basisspeler op het afgelopen WK, waar Kroatië de halve finales haalde. In de halve eindstrijd werd het kansloos uitgeschakeld door de latere wereldkampioen Argentinië (3-0). Gvardiol opende vervolgens in de wedstrijd om de derde plaats de score tegen Marokko. Mede daardoor veroverde Kroatië het brons ten koste van de Noord-Afrikanen (2-1).

Oranje speelt woensdag om 20.45 uur tegen Kroatië, dat op het WK van 2018 nog de finale haalde. Bondscoach Zlatko Dalic houdt om de Nations League te winnen vast aan zijn succesvolle selectie vol routiniers. Hij komt met ervaren spelers als Luka Modric, Mateo Kovavic, Marcelo Brozovic, Ivan Perisic en Andrej Kramaric naar Nederland toe. De winnaar van Nederland-Kroatië speelt in de finale tegen Spanje of Italië.

Programma Nations League