Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Koploper Arsenal lijdt bij laagvlieger Everton tweede nederlaag in competitie

Door onze sportredactie

Arsenal heeft zaterdag pas zijn tweede nederlaag in dit Premier League-seizoen geleden. De lijstaanvoerder ging onderuit bij laagvlieger Everton: 1-0.

Everton maakte een heel weerbare indruk in de eerste wedstrijd onder Sean Dyche, de opvolger van de ontslagen Frank Lampard. De thuisploeg speelde vanuit een gesloten organisatie en zette vroeg druk op Arsenal.

Grote kansen kwamen er ook, maar Dominic Calvert-Lewin en Abdoulaye Doucouré faalden in de afronding. De koploper dwong daarentegen weinig mogelijkheden af, al zag Bukayo Saka een volley van de lijn worden gekeerd door Conor Coady.

Ook na de onderbreking had Arsenal zijn handen vol aan het opgeleefde Everton. De openingstreffer van James Tarkowski kwam niet uit de lucht vallen. Na zestig minuten kopte hij raak uit een hoekschop van Dwight McNeil.

Arsenal was tot achtervolgen aangewezen, maar de lijstaanvoerder kreeg amper een voet aan de grond. Ook het inbrengen van de van Chelsea overgekomen Jorginho veranderde niets aan het spelbeeld: dat van een Everton dat de wedstrijd controleerde en Arsenal in de regel ver van het eigen doel hield.

Deze inhoud kan helaas niet worden getoondWij hebben geen toestemming voor de benodigde cookies. Aanvaard de cookies om deze inhoud te bekijken.

Manchester City kan dit weekeinde goede zaken doen

Door de nederlaag blijft Arsenal, dat in 2004 voor het laatst kampioen werd, steken op vijftig punten. Manchester City heeft er vijf minder, uit net zoveel wedstrijden. Everton verruilt dankzij de zege de negentiende voor de zeventiende plaats en staat daarmee voorlopig boven de degradatiestreep.

Later op de dag zijn er nog zes Premier League-duels. Het Manchester United van Erik ten Hag speelt om 16.00 uur in eigen huis tegen Crystal Palace. Zondag pas komt Manchester City in actie, op bezoek bij Tottenham Hotspur.