Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Koningspaar en Amalia aangekomen op Bonaire voor bezoek Caribisch gebied

Door onze nieuwsredactie

Prinses Amalia, koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn vrijdagmiddag lokale tijd aangekomen op Bonaire. Zij beginnen zaterdag aan een rondreis langs het Caribisch deel van Nederland.

Koning Willem-Alexander vloog de koningin en de prinses zelf in het regeringstoestel. Zij kwamen vrijdagmiddag (lokale tijd) aan op Bonaire, waar het vijf uur vroeger is dan in Nederland.

De koninklijke familie werden samen met staatssecretaris Alexandra van Huffelen (Koninkrijksrelaties en Digitalisering) onder meer verwelkomd door gezaghebber Edison Rijna. De koning gaf hem bij aankomst een amicale hand.

Het gezelschap reist na een bezoek aan Bonaire door naar Aruba, Curaçao, Sint-Maarten, Sint-Eustatius en Saba. Op die manier willen ze Amalia kennis laten maken met het Caribisch deel van het Koninkrijk der Nederlanden.

De reis neemt in totaal twee weken in beslag en staat onder meer in het teken van het slavernijverleden, klimaatverandering en de cultuur op de eilanden.

In principe zou de Prinses van Oranje de komende weken gewoon college hebben op de Universiteit van Amsterdam. De meeste vakken zijn niet verplicht, en voor de verplichte vakken kan een uitzondering gemaakt worden. Volgens de Rijksvoorlichtingsdienst is de reis "in goed overleg" met de universiteit gepland.

Lees meer over:

Prinses Amalia Koningshuis Media en Cultuur