Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Kompany wil dat Guardiola hem niet meer noemt als toekomstige City-coach

Door onze sportredactie

Vincent Kompany verzoekt Josep Guardiola hem meer niet in verband te brengen met een toekomstige rol als manager van Manchester City. De huidige coach van Burnley neemt het zaterdagavond in de kwartfinales van het FA Cup-toernooi op tegen de Spaanse trainer.

"Hij moet ermee ophouden", zei Kompany tijdens een persmoment in de aanloop naar het duel. "Ik ben in het Championship werkzaam." De oud-verdediger maakt dit seizoen indruk met Burnley, dat met kop en schouders aan de leiding gaat op het een-na-hoogste niveau en afstevent op promotie naar de Premier League.

Voor Guardiola zijn de prestaties van 'The Clarets' al geregeld aanleiding geweest om hoog op te geven van de trainerskwaliteiten van Kompany, die hij tussen 2016 en 2019 als speler onder zijn hoede had bij Manchester City. Volgens de Catalaan is het zelfs een kwestie van tijd voordat Kompany als manager werkzaam is in het Etihad Stadium.

De 36-jarige Belg zelf wil daar voorlopig niets van weten. "Ten eerste denk ik dat Guardiola nog tien jaar voor Manchester City moet werken. En verder strijden zij om de Champions League-winst, wij zijn actief in het Championship. Die vergelijkingen hebben dus geen zin. Manchester City heeft de beste manager ter wereld nodig."

Kompany heeft geregeld contact met Guardiola. "Hij helpt veel van zijn oud-spelers. Maar ik moet ook mijn eigen oplossingen zoeken, omdat ik in een heel andere competitie werk."

Na zijn afscheid bij Manchester City in 2019 trad Kompany in dienst bij Anderlecht, waarbij hij aanvankelijk als speler én trainer fungeerde. Later richtte hij zich alleen op zijn taken als coach, maar erg succesvol was Kompany niet bij 'Paars-Wit'.

Programma kwartfinales FA Cup