Netherlands

Komende dagen tropisch warm en kans op eerste hittegolf, RIVM waarschuwt voor smog

Het wordt flink zweten de komende dagen. De temperaturen schieten omhoog naar 30 tot 33 graden en in het zuiden is het mogelijk nog warmer. Donderdag kan het kwik zelfs oplopen naar 36 graden.

De hoge temperaturen kunnen tot begin volgende week aanhouden, waardoor mogelijk ook de eerste regionale hittegolf van het jaar in de boeken komt.

Voor donderdag is later op de dag onweer voorspeld. Met de hitte kunnen dat forse buien zijn. Ook de dagen daarna kunnen forse onweersbuien ontstaan en is het benauwd. In het oosten van het land kunnen de temperaturen de tropische grens van 30 graden weer bereiken. Pas begin volgende week wordt het weer wat koeler.

Smog

Op woensdag en donderdag is er in heel Nederland kans op smog door ozon, waarschuwt het RIVM. Naar verwachting is de luchtkwaliteit in de middag en avond „slecht”. Het RIVM adviseert mensen die gevoelig zijn voor smog om binnen te blijven en om zware lichamelijke inspanning te beperken.

Dit advies geldt voornamelijk in de namiddag en vroege avond, omdat de lucht dan het meest verontreinigd is. In de ochtend is de luchtkwaliteit waarschijnlijk beter.

Lees ook: Met deze tips blijft je huis lekker koel tijdens de hitte

Football news:

Medaille stand van de Olympische Spelen-2020: de Britten nog steeds verslaan Rusland, en China vertraagd met goud
PSG zijn de laatste mensen die de Champions League winnaar willen zien. Het hoofd van de Raad van Commissarissen van Eintracht Frankfurt, Philip Holzer, sprak over de situatie op de transfermarkt
Ronaldo zal spelen tegen Barcelona in de Joan Gamper Cup
Calvin Phillips over knielen: een herinnering dat racisme heeft geen plaats in de samenleving
Monaco heeft AZ ' s topscorer Miron Boadu ondertekend
Bayern is geïnteresseerd in Danilo. Juventus heeft gevraagd 30 miljoen euro
Tiago arriveerde op de Liverpool locatie zonder te herstellen van een blessure