Arturo Vidal is weg bij FC Barcelona. De Chileen verruilt de club van trainer Ronald Koeman voor Internazionale, waar hij dinsdag een tweejarig contract heeft getekend.

De 33-jarige Vidal was een van de spelers die mocht vertrekken om financieel ruimte te maken bij Barcelona, al krijgt de club maar 1 miljoen euro voor de middenvelder. De transfer van de 115-voudig international zorgt wel voor ruimte in het salarishuis.

Vidal is de tweede aansprekende speler die Barcelona verlaat sinds de aanstelling van Koeman in augustus. De Catalaanse club liet Ivan Rakitic al naar Sevilla gaan en voor de komst van de Nederlandse trainer tekende Arthur Melo al bij Juventus.

De verwachting is dat ook Nélson Semedo, die wordt gelinkt aan Wolverhampton Wanderers, en Luis Suárez spoedig vertrekken. De ervaren Uruguayaan zou dicht bij een transfer naar Atlético Madrid zijn, nadat hij eerder op weg leek naar Juventus.

Vidal speelde twee jaar voor Barcelona, dat hem voor 18 miljoen euro overnam van Bayern München. Hij speelde 66 La Liga-wedstrijden voor de 26-voudig landskampioen waarin hij elf keer scoorde. Internazionale wordt Vidals tweede club in Italië, nadat hij van 2011 tot 2015 onder contract stond bij Juventus.