Netherlands

KNVB wil beruchte buitenspelsoftware ook in Nederland

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Als het aan de KNVB ligt, worden de grote discussies over een millimeter wel of niet buitenspel (bekend van de Premier League) binnenkort ook in de Nederlandse Eredivisie gevoerd. De voetbalbond wil graag met ingang van komend seizoen de zogenaamde zestienmetercamera's en de benodigde software ook in onze competitie invoeren.

Dit maakte scheidsrechterscoördinator Dick van Egmond donderdagmiddag bekend op een bijeenkomst in Zeist, waar de werking van de videoscheidsrechter (VAR) in Nederland werd besproken.

Daarbij werd ook gewezen naar de Premier League, waar de VAR voer voor grote discussies is. Een grote ergernis voor fans en voetbalanalisten daar is dat goals worden afgekeurd, omdat een speler een haartje buitenspel staat.

'Graag hebben'

Volgens romantici streeft de VAR in Engeland het ooit bedoelde doel daarmee voorbij. Er wordt daarom gepleit voor een 'foutmarge'. Van Egmond is het niet eens met de critici: "Wij willen graag buitenspel beter kunnen beoordelen dan nu. Dan kan het inderdaad gebeuren dat doelpunten op de centimeter worden afgekeurd. Maar het werkt ook de andere kant op: doelpunten die nu onterecht worden afgekeurd, worden dan juist goedgekeurd. Wij gaan voor een juiste beoordeling en als dat met die software kan, dan wil ik dat graag hebben."

Of die extra camera's en de software al komend seizoen beschikbaar zullen zijn, zal moeten blijken. De KNVB is met de clubs in overleg of de investering en energie die erin gestoken moeten worden, volgens alle partijen de moeite waard zijn.

Football news:

Inter heeft nog niet beslist over Conte ' s toekomst. Alles wordt beslist na de Europa League
Haji nam ontslag als Viitorul ' s coach
Door Ronaldo ' s wedstrijd hield ik van football
Sanchez verbreekt zijn contract met Manchester United en vertrekt gratis voor Inter. Het ontvangt 7 miljoen euro per jaar
Lautaro Martinez: we zullen alles blijven doen wat mogelijk is voor Inter
Albert Ferrer: Barca moet onafhankelijk worden van Messi. Anderen moeten meer spelen
Conte over geruchten over Juve: Ik zal degene die dit schreef aanklagen, evenals de hoofdredacteur van deze krant