PSV heeft de KNVB verzocht om het duel met ADO Den Haag van komend weekend uit te stellen naar december, maar de bond wil daar niet aan meewerken.

PSV heeft niet alleen een druk programma met Europese verplichtingen, maar kampt ook met een aantal coronabesmettingen in de selectie. Donderdag speelde PSV in de Europa League tegen Omonia Nicosia en komende donderdag staat in datzelfde toernooi een uitwedstrijd tegen PAOK op het programma.

"We hadden gisteren op Cyprus maar één veldspeler op de reservebank", zegt algemeen directeur Toon Gerbrands van PSV tegen de NOS. Acht spelers van de Brabantse club konden niet in actie komen vanwege een coronabesmetting.

Eerder dit seizoen werd het duel tussen FC Utrecht en AZ wel verplaatst naar eind december wegens Europese verplichtingen van de Almaarders. "Als de Europese belangen hoog zijn, mag je een verzoek indienen", weet Gerbrands.

PSV-directeur Toon Gerbrands. (Foto: Pro Shots)

Gerbrands vindt weigering KNVB onbegrijpelijk

"We moeten volgende week naar Griekenland, daarom hebben we voor het duel met ADO gekeken een andere datum. December is nog vrij, maar de KNVB wees dat af. Onbegrijpelijk."

"De KNVB zei dat we het verzoek in augustus hadden moeten indienen", verklaarde de directeur de afwijzing. "De bond beheerst de regels goed, maar denkt niet met mee in het belang van het betaald voetbal."

PSV-ADO begint zondag om 16.45 uur.

Bekijk de stand en het programma in de Eredivisie