Netherlands

KNVB: competities amateurvoetbal worden niet meer hervat

Voetbal

33 minuten geleden Aangepast: 8 minuten geleden

De KNVB Campus in Zeist Beeld © ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

De KNVB heeft besloten dat de competities in het amateurvoetbal niet meer worden hervat. Er komen geen eindstanden.

Dat geldt voor de mannen, vrouwen en jeugd, in de zaal en op het veld, op alle amateurniveaus in heel Nederland. Door de nieuwe overheidsmaatregelen is het niet meer toegestaan om tot en met 28 april te voetballen. Het is niet haalbaar om daarna de competitie nog uit te spelen. 

De voetbalbond heeft besloten dat er voor dit seizoen geen eindstanden komen, en er dus ook geen kampioenen, promovendi en degradanten zijn. Ook worden de bekerkampioenschappen niet meer uitgespeeld. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Premier Rutte: profvoetbal ligt tot 1 juni stil

Duidelijkheid

Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal, geeft een toelichting op het besluit: "In tegenstelling tot bij de profs, bestaat er voor de amateurs geen scenario om de wedstrijden door te schuiven tot na de zomerstop. Door vandaag de knoop door te hakken willen we vooral iedereen duidelijkheid geven.”

Eventueel oefenen

Van der Zee geeft wel aan dat als er weer gevoetbald kan worden, de KNVB graag meedenkt over initiatieven om weer te beginnen: “Voetbal is voor ons belangrijk maar gezondheid staat daar altijd ver boven. Zeker nu. Mocht Nederland voor de zomer toch weer veilig kunnen voetballen en de overheidsmaatregelen worden om die reden afgeschaald, dan ondersteunt de KNVB de verenigingen graag met het organiseren van activiteiten zoals toernooien en oefenwedstrijden”

De KNVB gaat clubs financieel tegemoetkomen. Zo zal de voetbalbond de incasso's van april en mie niet uitvoeren en krijgen clubs wedstrijdgeld terug voor de wedstrijden die niet zijn gespeeld. Verder kijkt de KNVB, samen met NOC*NSF naar een noodfonds voor de sport. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Pielen met toiletpapier, trucjes met de bal: #stayathomechallenge razend populair

Football news:

Alexey Sorokin over de wens van Rusland om de Champions League playoffs te organiseren: we zouden alles op de best mogelijke manier hebben gedaan, maar ik weet niets
Yuran kan Khimki, Kalinitsjenko en Filimonov-de coach Zinin-verlaten om sportdirecteur te worden
Manchester United ontkende dat Lingard een verhuizing naar Milaan had besproken met Smalling en young
Bayern zal Alaba deze zomer niet verkopen, Tiago kan vertrekken voor 60-80 miljoen euro
Sky Sports zal de clubs van de Premier League al het geld betalen voor uitzendingen in deze en volgende seizoenen. De aftrek van 170 miljoen pond werd verplaatst naar het seizoen-21/22
Havertz wil deze zomer niet naar Bayern verhuizen. Hij kiest tussen Real Madrid, Liverpool, Manchester City, Manchester United en Chelsea
Atalanta kocht Pashalic van Chelsea voor 15 miljoen euro (Nikolo Skira)