Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

KINK stapt naar rechter vanwege verlenging FM-frequenties

© Koen Suyk

KINK stapt naar de rechter om de verlenging van de landelijke FM-frequenties terug te draaien. De radiozender wil ook een plek in de ether, maar krijgt die kans niet omdat de frequenties vanwege de pandemie niet opnieuw werden verdeeld.

De huidige zendvergunningen zouden op 31 augustus 2022 aflopen en daarna volgens de Telecommunicatiewet herverdeeld moeten worden. Het demissionaire kabinet besloot eerder dit jaar echter de huidige frequenties met drie jaar te verlengen. Het ging om een noodverlenging, zodat radiostations konden herstellen van de afname van de advertentie-inkomsten in coronatijd.

KINK noemt het in een verklaring buitenproportioneel om vergunningen die pas in september 2022 aflopen nu al met drie jaar te verlengen. Volgens het station is de advertentiemarkt al geruime tijd “spectaculair aan het herstellen”.

“KINK beschouwt de voorgestelde noodverlenging dan ook als flagrante marktafscherming van partijen die hun lucratieve vergunningen koste wat het kost willen behouden en handig gebruik hebben gemaakt van de coronacrisis.”