Netherlands

King bereikt eerste grote finale sinds 2014 na ruime zege op Wright

Players Championship Finals

17 minuten geleden Aangepast: 20 seconden geleden

Mervyn King Beeld © PDC/Lawrence Lustig

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Mervyn King staat in de finale van de Players Championship Finals. De 54-jarige Engelsman was veel te sterk voor Peter Wright, die niet lekker in zijn vel zat: 11-4.

De Engelsman slaat in de eerste minisessie een flink gat. Wright vindt amper een triple in de openingsfase en King profiteert. De Engelsman komt zonder groots te spelen 4-0 voor. Wright, slechts 75 gemiddeld, krijgt voor de eerste pauze een kans om op het scorebord te komen, maar een 96-finish is niet aan de wereldkampioen besteed. King mag terugkomen aan de oche en raakt dubbel zestien voor een 5-0 voorsprong.

Bij een stand van 6-0 pakt Wright zijn eerste leg. De Schot komt middels een vijftiendarter op het scorebord. Voor de tweede onderbreking krijgt ‘Snakebite’ de mogelijkheid om enigszins terug te komen in de partij. King is na vijf beurten niet uit en de kleurrijke Schot mag aanleggen voor tops om er 7-3 van te maken. Wright verzaakt King te breaken en ziet de Engelsman via dubbel vier 8-2 maken.

Gaandeweg de wedstrijd begint ook King moeite te krijgen om de triples en dubbels te vinden. Wright sluit aan en verkleint het gat tot 8-4. De halve finale begint steeds meer op een worstelpartij te lijken en het niveau is soms ver te zoeken.

Ondanks de kleine opmars van Wright laat King zich niet van de wijs brengen. Mede dankzij een nette dertiendarter komt de Engelsman 10-4 voor. Een leg later stelt ‘The King’ een plek in de finale veilig door dubbel zestien raak te gooien.

Football news:

Ramos is de meest productieve verdediger in de periode van 2011 tot 2020. De International Federation of Football History and Statistics (IFFHS) heeft een lijst opgesteld van de meest productieve verdedigers in de periode van 2011 tot 2020. Bij de berekening werd rekening gehouden met alle doelpunten op het hoogste niveau (in de kampioenschappen, bekers, Europese bekers en officiële wedstrijden van de nationale teams). De eerste plaats werd ingenomen door Real Madrid kapitein Sergio Ramos, die 89 goals scoorde (71 voor de club en 18 voor het Spaanse nationale team). De verdediger van Gibraltar Joseph Cipollino (78 goals) staat op de tweede plaats, terwijl de Costa Ricaanse Keylor Soto (73 goals) op de derde plaats staat. Er zij op gewezen dat Inter defender Aleksandar Kolarov (51) op de 10e Lijn in de rating staat, Bayern defender David Alaba en ex-Zenit speler Branislav Ivanovic, die nu speelt voor West Brom (48 goals elk), delen de 16de positie. De 20e plaats werd ingenomen door Virgil van Dijk uit Liverpool (46)
Chelsea heeft wat terrein verloren. Ons personage bleef hetzelfde, hij won wedstrijden voor ons. Chelsea manager Frank Lampard sprak over de psychologische toestand van het team na een aantal mislukte wedstrijden. Dit is Interessant, want als je goed speelt en wint, is je karakter heel duidelijk. Je wilt het openbaar maken. Als je niet goed speelt, vragen mensen zich af over je karakter. Vooral als je een relatief recente coach bent. Dus het is belangrijk dat ik degene ben die zegt, ' Hé jongens, wat we goed deden, het karakter dat we hadden, die ons wedstrijden won - er is niets veranderd. Maar we moeten terug naar een punt, want we zijn wat terrein kwijt zei Lampard
Ko view in het Frame: 2 medewerkers van de club werden ziek. Het medisch onderzoek van El Shaarawy stelde de spelers en coachingstaf van Roma uit voor de wedstrijd van Serie A van gisteren met Spezia (4:3) werden geïsoleerd in de bubble als gevolg van het coronavirus. Twee medewerkers van de Club van Rome zijn geslaagd voor positieve tests, ze zijn ook geïsoleerd, meldt voetbal Italia met betrekking tot Sky Sport Italia en Corriere dello Sport. Volgens het QED-protocol werden de spelers zaterdagmorgen opnieuw monsters en bloedtesten afgenomen. Het medisch onderzoek van de middenvelder Stefan El Shaarawy, die zijn contract met Shanghai Shenhua heeft beëindigd, is uitgesteld. Volgens bronnen is het mogelijk dat de 28-jarige Italiaan ook het coronavirus heeft opgelopen
Ik denk niet dat het het seizoen zal verpesten. Normaal voor de wereld van het voetbal
Solskjaer op van de Beek: ik zou niet zeggen dat hij gelukkig is. In zijn positie zijn er spelers die echt goed zijn
Lester is geïnteresseerd in Edouard. Rogers werkte met de forward seltice
De scharnieren kunnen komen in het begin van Barca Versus Elche. Desta heeft een spierblessure