Netherlands

Kijkers vol verbazing tijdens bloedstollende finale Lego Masters

Na 28 uur blokjes bouwen is zaterdag de zenuwslopende strijd van LEGO Masters gestreden: Jan en Lola gaan er met de titel van beste LEGO-bouwer vandoor. Stiekem hadden ze het al een beetje zien aankomen. “We zijn de perfecte combinatie van Jan’s technische skills en de creativiteit van Lola”, vertellen ze aan BuzzE.

Ook voor de kijkers was het een hele spannende strijd. De meningen waren dan ook flink verdeeld. Op Twitter regent het kritiek. “De eerste 4 afleveringen waren Jan en Lola echt de slechtste, maar brickmaster stuurde ze maar niet naar huis. Wat een ontzettende onzin dat ze nu hebben gewonnen omdat ze een vrolijk ding hebben gebouwd zodat de kinderen het leuk zouden vinden!”, vindt een kijker. Ook een andere kijker vindt het niet terecht dat de twee gewonnen hebben. “Als ze toen die ene aflevering wel een eliminatieronde hadden gehad, waren ze er sowieso uit gevlogen.”, tweet ze.  Een andere Twitteraar noemt de finale een deceptie.

Ondanks de kritiek van de kijker won het tweetal wel. Jan en Lola hebben als eerste LEGO Masters 25.000 euro en een reis naar Denemarken gewonnen om LEGO te bezoeken. Jan droomt er al jaren van om daar te mogen werken, vertelt hij. “Al mag ik alleen al de gangen vegen.” Lola hoopt in de toekomst een coachingpraktijk te kunnen starten waarin LEGO een rol kan krijgen. “Maar eerst ga ik op m’n dooie gemak een Disney-kasteel bouwen.”

Gelukkig kunnen de twee ook op bijval rekenen. Niet iedereen vindt het onterecht dat Jan en Lola gewonnen hebben. “JAAAA !
Mijn favorietjes Jan & Lola winnen Lego Masters 2020”, schrijft een enthousiaste kijker. “Wow, terechte winnaars!”, vindt iemand anders.

Foto: William Rutten/ RTL

Football news:

Pep Guardiola: ik zou in Manchester City en in League 2 zijn gebleven
Manchester United is klaar om Alexis, Lingard, Smalling, Dalot, Jones en Rojo te verkopen
Frank Lampard: ik verwacht meer van Chelsea, maar nu is het resultaat het belangrijkste
Atalanta verliest niet 15 wedstrijden op rij-13 overwinningen en 2 trekkingen
Lorient gooide een nieuwkomer uit het vliegtuig en stuurde een andere onder water-allemaal omwille van presentaties op sociale netwerken
Pasalic scoorde een hattrick in de wedstrijd tegen Brescia. Atalanta slaat de tegenstander om 6:1
Hennessy was als een tweede vader voor hem en ik was als een tweede moeder