Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Kickbokser Ben Saddik blijkt geschorst door GLORY voor overtreden van regels

Door onze sportredactie

Kickbokser Jamal Ben Saddik blijkt sinds zijn laatste partij in augustus vorig jaar te zijn geschorst door GLORY, bevestigt de kickboksbond zaterdag aan NU.nl na berichtgeving van De Telegraaf. Naar de Marokkaanse Belg loopt een onderzoek voor het overtreden van de regels.

Welke regels Ben Saddik mogelijk overtreden zou hebben, kan GLORY niet zeggen. Het is ook niet duidelijk wanneer de resultaten van het juryproces afgerond zijn. "Natuurlijk hopen we hem snel weer in de ring te zien, hij is een geweldige vechter", aldus GLORY in een verklaring.

De onthulling van de kickboksbond volgt een dag nadat Ben Saddik aankondigde te gaan stoppen als hij niet snel een gevecht krijgt. "Als ik voor juli niet vecht, beloof ik dat ik met pensioen ga. Ik ben serieus", zei hij tijdens een livegesprek met vechtsportjournalist Giovanni Tjin op Instagram.

De 32-jarige Ben Saddik vocht op 20 augustus vorig jaar voor het laatst onder de vlag van GLORY. Hij won toen in Düsseldorf op knock-out van de Roemeen Benjamin Adegbuyi. Ben Saddik hoopte daarna op een nieuw titelgevecht met wereldkampioen Rico Verhoeven, maar daar is het mede door de schorsing nog niet van gekomen.

Jamal Ben Saddik verloor in 2021 de strijd om de wereldtitel van Rico Verhoeven.Foto: Pro Shots

Opnieuw slecht nieuws voor GLORY

Voor GLORY is de schorsing voor Ben Saddik opnieuw slecht nieuws. Donderdag moest de kickboksbond het titelgevecht tussen Verhoeven en de Kroaat Antonio Plazibat uitstellen omdat Verhoeven op een training zwaar geblesseerde aan zijn knie raakte.

De Nederlander wordt dinsdag geopereerd en wacht een herstel van zes tot negen maanden. Daardoor zal een nieuw titelgevecht pas na de zomer volgen. Verhoeven vocht in oktober 2021 voor het laatst. Toen versloeg hij in de strijd om de wereldtitel Ben Saddik.

GLORY deelde in de afgelopen maanden ook dopingschorsingen uit aan de Turk Cihad Kepenek en de Nederlander Luis Tavares. Ook bij de Nederlander Alistair Overeem werd in november een verboden middel ontdekt. De uitslag van de B-staal laat nog op zich wachten.

Lees meer over:

Kickboksen Jamal Ben Saddik GLORY