Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Kickbokser Ben Saddik 15 maanden geschorst vanwege overtreden dopingregels

Door onze sportredactie

Kickbokser Jamal Ben Saddik is door vechtsportorganisatie GLORY vijftien maanden geschorst en van de zwaargewichtenranglijst verwijderd. De laatste zege van de 32-jarige Marokkaanse Belg is hem bovendien ontnomen.

"Ben Saddik is gediskwalificeerd, omdat hij de antidopingregels heeft overtreden", meldt de woordvoerder van GLORY aan NU.nl. Vanwege een verbod op het delen van persoonlijke gegevens kan de organisatie niet verder in detail treden.

Ben Saddik kwam op 20 augustus vorig jaar voor het laatst in actie onder de vlag van GLORY. Hij won destijds in Düsseldorf van de Roemeen Benjamin Adegbuyi dankzij een knock-out, maar die zege is hem dus ontnomen.

Ben Saddik hoopte daarna op een nieuw titelgevecht met wereldkampioen Rico Verhoeven, maar daar kwam het mede door de schorsing niet van. Vorige maand werd al duidelijk dat Ben Saddik sinds augustus geschorst was. Hij leverde na het gevecht tegen Adegbuyi een positieve plas in. Inmiddels is ook de B-staal positief uitgevallen.

Adegbuyi reageerde woensdag via sociale media al op de schorsing van Ben Saddik. "Haters zullen altijd haten, valsspelers zullen altijd valsspelen", schrijft de Roemeen.

Lees meer over:

Jamal Ben Saddik GLORY