Netherlands
This article was added by the user Lincoln Cooper. TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Kermis in Europapark beviel goed en lijkt een blijvertje

De kermis eind vorige maand in het Alphense Europapark is volgens de gemeente zonder grote problemen verlopen en dus ziet het ernaar uit dat deze nieuwe plek een blijvertje wordt.

Burgemeester en wethouders zullen er naar verwachting binnen enkele maanden een besluit over nemen, meldt de gemeente Alphen. Op dit moment schrijven ambtenaren een evaluatie. Zo is eerder ook de kermis op het terrein van voetbalclub ARC (september, rond de Alphense jaarmarkt) geëvalueerd. Daar waren bij de eerste editie nog wel wat pijnpunten (overlast voor omwonenden en verkeersveiligheid), maar de gemeente en de exploitant waren tevreden met het experiment.

Woningbouw

De kermis moest worden verplaatst omdat hiervoor in het stadshart te weinig ruimte over zou zijn. In het verleden werd de kermis gehouden op het Thorbeckeplein en het Aarplein, maar daar is mede door woningbouw minder ruimte.

Onomstreden was het verplaatsen van de kermis niet. Zo stelde lokale partij Nieuw Elan schriftelijke vragen aan burgemeester en wethouders. Als alternatief voor het Aarplein is ook naar andere locaties gekeken, zoals de Paradijslaan, het Rijnplein en het Burgemeester Visserpark. Deze vielen om uiteenlopende redenen af.