Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Kanshebbers voor Sportgala bekend, gala krijgt aangepaste vorm

Foto: ANP

De kanshebbers op de prijzen voor de Sportman, Sportvrouw, Paralympisch Sporter, Sportploeg en Coach van de jaren 2020 en 2021 zijn bekend. Bij de mannen maken tien sporters kans op de prijs, bij de vrouwen zijn er twaalf kandidaten. De vakjury bepaalt nu welke kanshebbers ook daadwerkelijk genomineerd worden voor de verkiezing.

Het is de bedoeling dat het Sportgala op woensdag 22 december wordt gehouden, maar vanwege de coronamaatregelen is het nog onduidelijk in welke vorm dat gaat gebeuren. De sporters zouden bij elkaar komen in Afas Live in Amsterdam, om terug te blikken op de sportprestaties van vorig jaar en dit jaar. Vorig jaar ging het Sportgala niet door vanwege de coronacrisis.

Vanwege de huidige coronamaatregelen, die in ieder geval tot 19 december gelden, is een samenkomst van honderden sporters nu echter opnieuw niet mogelijk. Sportkoepel NOC*NSF, dat het gala samen met de NOS organiseert, laat weten dat de “traditie van sportverkiezingen op gepaste wijze zonder publiek wordt voortgezet”. Dat gebeurt in ieder geval tijdens een live tv-uitzending.