Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Kane benut penalty tegen Italië en is nu alleen Engels topscorer aller tijden

Door onze sportredactie

Harry Kane mag zich sinds donderdagavond alleen topscorer aller tijden van Engeland noemen. De spits benutte een strafschop in het EK-kwalificatieduel met Italië en maakte zijn 54e interlandtreffer.

De 29-jarige Kane stond al op gelijke hoogte met landgenoot Wayne Rooney, die in 120 duels tot 53 treffers kwam. Kane had 81 interlands nodig om 54 goals te maken.

Kane zorgde in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Italië vanaf de penaltystip voor de 0-2. De spits stuurde doelman Gianluigi Donnarumma de verkeerde kant op en schoot raak. Declan Rice had in de eerste helft uit een hoekschop de score geopend.

Tijdens het debuut van Kane in maart 2015 maakte hij zijn eerste doelpunt voor Engeland. Hij kwam als vervanger van Rooney het veld in en maakte de vierde en laatste treffer in de met 4-0 gewonnen EK-kwalificatiewedstrijd tegen Litouwen.

Ook bij zijn club Tottenham Hotspur is Kane topscorer aller tijden. Twee maanden geleden maakte hij in het Premier League-duel met Manchester City zijn 267e doelpunt, waarmee hij Jimmy Greaves van de troon stootte. Inmiddels staat Kane op 271 treffers voor de Spurs.

De wedstrijd tussen Italië en Engeland begon om 20.45 uur en is nog bezig.

Topscorers Engeland aller tijden: