Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Kampioen FC Barcelona wint weer eens, stadgenoot Espanyol degradeert

Door onze sportredactie

FC Barcelona heeft na twee nederlagen weer eens een overwinning geboekt in La Liga. De kersverse landskampioen was met Frenkie de Jong in de basis met 3-0 te sterk voor RCD Mallorca. Onderin is Espanyol de tweede degradant en blijft de strijd om de derde plek van onderen te ontlopen ongemeen spannend.

Ansu Fati scoorde bij Barcelona-Mallorca al in de eerste minuut en was in de 24e minuut opnieuw trefzeker. Tussendoor kreeg Mallorca-aanvaller Amath Ndiaye een rode kaart. In de tweede helft bepaalde Gavi de eindstand in Camp Nou.

Barcelona verzekerde zich twee weken geleden van de titel en verloor de twee wedstrijden daarna. De ploeg van trainer Xavi stelde teleur tegen Real Sociedad (1-2) en Real Valladolid (3-1).

Desondanks gaat Barcelona met duidelijk verschil bovenaan eindigen in La Liga. Met nog één speelronde voor de boeg is de voorsprong op nummer twee Real Madrid, dat zaterdag al won, elf punten.

Nummer drie Atlético Madrid won thuis mede door een goal en een assist van Antoine Griezmann met 2-1 van Real Sociedad. Alexander Sørloth (oud-FC Groningen) maakte het doelpunt van de bezoekers. De geblesseerde Memphis Depay ontbrak bij Atlético door een blessure.

Nog zes clubs strijden tegen degradatie

Onderin viel het doek voor Espanyol. De tweede club uit Barcelona leek lang op weg naar een heel belangrijke uitzege op het Valencia van basisspeler Justin Kluivert, maar in de extra tijd zorgde Samuel Lino voor 2-2.

Daarmee is de degradatie van Espanyol een feit. De club degradeerde vijf keer eerder (waarvan drie jaar geleden voor het laatst) en kwam telkens na een seizoen weer terug.

Nummer twintig Elche is al een tijdje gedegradeerd. De strijd om het ontlopen van de achttiende plaats blijft erg spannend. Er komen nog zes clubs voor in aanmerking: Cádiz, Getafe, Valencia, Almería, Celta de Vigo en Real Valladolid.