logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Netherlands

Kamaz opnieuw oppermachtig in etappe 5

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van

De Rus Dmitry Sotnikov heeft in de Dakar Rally etappe 5 in het klassement bij de trucks gewonnen. Het team van Kamaz was opnieuw oppermachtig in de rit van het Saudische Al Ula naar Ha’il en eindigde ook op de plekken twee (Anton Shibalov) en drie (Andrey Karginov).

Aan het begin van de etappe wisten alleen Siarhei Viazovich en Ales Loprais het tempo van de Kamaz-trucks nog enigszins te volgen, maar ook zij moesten toezien hoe zich een strijd ontvouwde tussen de drie teamgenoten van Kamaz. Daarin ontbrak alleen de vierde teamgenoot, titelverdediger Eduard Nikolaev. Na 163 kilometer haakte ook hij af met mechanische problemen. Zijn achterstand liep op tot enkele uren.

In het algemeen klassement leidt Andrey Karginov nog wel; zijn voorsprong op belager en teamgenoot Anton Shibalov bedraagt +14.53 minuten.

Miniatuurvoorbeeld

Dakar

Tweede dagzege Carlos Sainz in Dakar

Nederlanders

Vick Versteijnen was de snelste Nederlander in etappe vijf. Versteijnen werd zesde, één positie (en slechts zes seconden) voor Martin van den Brink. Versteijnen doet echter niet meer mee in het algemeen klassement, omdat de truck niet op tijd aan de start wist te verschijnen in etappe 4. De equipe mag echter nog wel meedoen aan de etappes. Janus van Kasteren eindigde nog net in de top 10 als derde Nederlandse equipe. Hij staat in het algemeen klassement zesde en daarmee de beste Nederlander in het klassement bij de trucks.

Top 10 truckklassement etappe 5

 1. Anton Shibalov +03.06
 2. Andrey Karginov +03.15
 3. Siarhei Viazovich +16.30
 4. Ales Loprais +23.38
 5. Vick Versteijnen +34.15
 6. Martin van den Brink +34.21
 7. Patrice Garrouste +36.28
 8. Martin Macik +42.29
 9. Janus van Kasteren +45.30

Truckklassement na etappe 5

 1. Anton Shibalov +14.53
 2. Siarhei Viazovich +23.58
Themes
ICO