Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Kabinetstop dinsdag bijeen om provinciale verkiezingsuitslag te bespreken

Door onze nieuwsredactie

Premier Mark Rutte heeft zijn drie vicepremiers uitgenodigd om dinsdag de uitslag van de provinciale verkiezingen te bespreken. De bedoeling van het beraad is om onder meer de grote overwinning van BoerBurgerBeweging (BBB) te duiden en analyseren, zo heeft een woordvoerder van de Rijksvoorlichtingsdienst meegedeeld.

De coalitiepartijen verloren flink vorige week. Het overleg van de kabinetstop over de uitslag gaat plaatsvinden op het ministerie van Algemene Zaken van Mark Rutte.

Rutte gaf al eerder aan dat de grote winst van BBB een krachtig signaal is van de kiezer, en dat hij wil kijken hoe hiermee om te gaan als kabinet. Het is niet zo dat een coalitiepartij heeft gevraagd om het coalitieakkoord open te breken, meldt de woordvoerder.

De minister-president vindt het verstandig om binnen het kabinet te bespreken waar de grote steun voor de partij van Caroline van der Plas vandaan komt. Het gaat volgens onderzoekers niet alleen om stikstof, maar er zijn meerdere redenen voor de onvrede onder kiezers.

Afgelopen vrijdag, twee dagen na de verkiezingen, had de ministerraad ook al stilgestaan bij de voor de coalitie teleurstellende verkiezingsuitslag.