Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Kabinetsberaad begonnen, Rutte houdt vertrouwen

Auteur s : ANP en Jorn Lucas

Op het ministerie van Algemene Zaken is de top van het kabinet bijeen om de uitslag van de Provinciale Statenverkiezingen te bespreken. Op uitnodiging van premier Mark Rutte overleggen de drie vicepremiers Sigrid Kaag, Wopke Hoekstra en Carola Schouten en hun 'secondanten' onder meer over de politieke aardverschuiving.

In aanloop naar het overleg zei Rutte vertrouwen te hebben 'vanavond weer verder te kunnen'. Staatssecretaris Hans Vijlbrief (Mijnbouw) ontkent dat D66 het regeerakkoord zou willen openbreken. 'Dat is ons huwelijkscontract.'

Op het ministerie van Algemene Zaken is de top van het kabinet bijeen om de uitslag van de Provinciale Statenverkiezingen te bespreken.
Op het ministerie van Algemene Zaken is de top van het kabinet bijeen om de uitslag van de Provinciale Statenverkiezingen te bespreken. (ANP / ANP)

Lees ook | 'De coalitiepartijen moeten de BBB en haar standpunten heel serieus nemen'

Onvrede en onbehagen

De coalitiepartijen VVD, D66, CDA en ChristenUnie gaan analyseren waar de onvrede en het onbehagen in het land vandaan komen. Die hebben zich bij de provinciale verkiezingen vertaald in een monsterzege voor de BoerBurgerBeweging (BBB) en een verlies voor de vier coalitiepartijen. Vooral de eventuele gevolgen daarvan voor het kabinetsbeleid komen ter sprake.

Lees ook | Van der Plas: 'Onder druk wordt alles vloeibaar'

De premier en de vicepremiers hebben allemaal een 'secondant' meegenomen. Rutte heeft Mark Habers (Infrastructuur en Waterstaat) bij zich, Vijlbrief vergezelt Kaag. Hoekstra en staatssecretaris Marnix van Rij (Fiscaliteit) schuiven namens het CDA aan en Schouten (ChristenUnie) heeft staatssecretaris Maarten van Ooijen (Volksgezondheid) meegenomen.

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen