Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Kabinet overweegt verplichte gedragscode seksuele intimidatie op werk

Foto: ANP

Ministers Robbert Dijkgraaf (Onderwijs) en Karien van Gennip (Sociale Zaken) denken eraan om werkgevers te verplichten een gedragscode voor seksueel grensoverschrijdend gedrag in te stellen en een klachtenregeling. Dat melden ze in een vrijdag naar de Kamer verstuurd actieplan tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag, waar ze 11 miljoen euro in willen steken. Wetten en regels moeten voorkomen dat mensen over de grens gaan en ervoor zorgen dat ze sneller worden bestraft als ze dat doen.

Het plan is een verzameling acties en ideeën, waarvan een deel ook al aangekondigd is en in voorbereiding. Zo lopen er meerdere onderzoeken naar het probleem en mogelijke oplossingen, bijvoorbeeld naar seksueel grensoverschrijdend gedrag in de danssector, het onderwijs en op straat.

Minister Dilan Yeşilgöz (Veiligheid en Justitie) heeft in oktober vorig jaar al een voorstel naar de Tweede Kamer gestuurd om de definitie van een seksueel misdrijf te verruimen. Zo moet het ook strafbaar worden om seks met iemand te hebben in de wetenschap of bij het vermoeden dat de ander niet wilde, ook als er geen sprake is van dwang.