Netherlands

Kabinet investeert in wegen en spoor, maar kampt met tegenvallers

Het kabinet heeft met regio's afspraken gemaakt over investeringen in weg, water en spoor. Zowel het Rijk als provincies en gemeenten dragen daaraan bij, maar door tegenvallers heeft het Rijk minder geld dan gepland voor nieuwe projecten.

Minister Van Nieuwenhuizen benadrukt dat Nederland goed bereikbaar moet blijven of het nu via de weg, het spoor of het water is. Nederlanders werken wel meer thuis, maar de verwachting is toch dat de mobiliteit per saldo zal groeien.

De minister waarschuwt dat er niet genoeg geld is om alle knelpunten aan te pakken. Een aanzienlijk deel van het budget moet de komende jaren worden besteed aan onderhoud en beheer. En er zijn ook kostenstijgingen bij lopende projecten. "Deze tegenvallers moeten worden opgevangen om te voorkomen dat projecten vertraging op lopen."

Verbreding tussen Vught en Deil

Onder de afspraken die het kabinet heeft gemaakt, is de verbreding van de A2 tussen Vught en Deil. Daar komen aan beide kanten extra rijstroken. Verder moet de N35 in Overijssel veiliger worden, onder meer door het aanleggen van ongelijkvloerse kruisingen tussen Wijthmen en Raalte.

Van Nieuwenhuizen heeft ook afspraken gemaakt om de doorstroming op de A28 tussen Amersfoort en Hoogeveen te verbeteren en er komt een 'verkenning' om het verkeer vlotter te laten doorrijden bij het knooppunt Eemnes.

Onder de projecten die duurder uitvallen dan verwacht, is de verbreding van de A27 bij Utrecht. Voor de verbreding moet een deel van het natuurgebied Amelisweerd worden geofferd. Vorige week heeft Van Nieuwenhuizen het Tracébesluit daarover ondertekend.

Binckhorst in Den Haag

Rijk en regio hebben verder afspraken gemaakt voor investeringen in de Haagse wijk Binckhorst. Onderzoek moet nog uitwijzen of er een tramverbinding, lightrail of hoogwaardige buslijn wordt aangelegd.

Er zijn verder akkoorden gesloten over het aanpakken van stations en stationsgebieden. Zo komen er in de buurt van het station van Nijmegen 2000 woningen bij en wordt het daar makkelijker om over te stappen tussen trein, bus en fiets. Op Amsterdam Lelylaan is een nieuw stationsgebouw gepland. Nog eens 46 stations gaan op de schop voor meer en betere fietsenstallingen.

Football news:

Chelsea heeft wat terrein verloren. Ons personage bleef hetzelfde, hij won wedstrijden voor ons. Chelsea manager Frank Lampard sprak over de psychologische toestand van het team na een aantal mislukte wedstrijden. Dit is Interessant, want als je goed speelt en wint, is je karakter heel duidelijk. Je wilt het openbaar maken. Als je niet goed speelt, vragen mensen zich af over je karakter. Vooral als je een relatief recente coach bent. Dus het is belangrijk dat ik degene ben die zegt, ' Hé jongens, wat we goed deden, het karakter dat we hadden, die ons wedstrijden won - er is niets veranderd. Maar we moeten terug naar een punt, want we zijn wat terrein kwijt zei Lampard
Ko view in het Frame: 2 medewerkers van de club werden ziek. Het medisch onderzoek van El Shaarawy stelde de spelers en coachingstaf van Roma uit voor de wedstrijd van Serie A van gisteren met Spezia (4:3) werden geïsoleerd in de bubble als gevolg van het coronavirus. Twee medewerkers van de Club van Rome zijn geslaagd voor positieve tests, ze zijn ook geïsoleerd, meldt voetbal Italia met betrekking tot Sky Sport Italia en Corriere dello Sport. Volgens het QED-protocol werden de spelers zaterdagmorgen opnieuw monsters en bloedtesten afgenomen. Het medisch onderzoek van de middenvelder Stefan El Shaarawy, die zijn contract met Shanghai Shenhua heeft beëindigd, is uitgesteld. Volgens bronnen is het mogelijk dat de 28-jarige Italiaan ook het coronavirus heeft opgelopen
Ik denk niet dat het het seizoen zal verpesten. Normaal voor de wereld van het voetbal
Solskjaer op van de Beek: ik zou niet zeggen dat hij gelukkig is. In zijn positie zijn er spelers die echt goed zijn
Lester is geïnteresseerd in Edouard. Rogers werkte met de forward seltice
De scharnieren kunnen komen in het begin van Barca Versus Elche. Desta heeft een spierblessure
West Ham is klaar om het contract met Moyes te verlengen. De club is de zevende in de Premier League.West Ham is vastbesloten om David Moyes als hoofdcoach te houden. Het contract van de 57-jarige Schot met de Londenaren loopt tot 30 juni 2021, met de mogelijkheid om het seizoen te verlengen. Tegelijkertijd is West Ham van plan een langetermijnovereenkomst met Moyes te ondertekenen, aldus The Guardian. Na 19 ronden nemen de hamers de zevende plaats in de Premier League in