Netherlands

Kabinet geeft veel meer bedrijven compensatie voor vaste lasten

Veel meer bedrijven komen straks in aanmerking voor een vergoeding van de vaste lasten. Nu worden alleen bedrijven met bepaalde ‘sectorcodes’ gecompenseerd, maar die codes laat het kabinet nu los, zo bevestigen ingewijden na een bericht in De Telegraaf.

Eerder kwam al naar buiten dat het kabinet werkt aan een eenmalige tegemoetkoming voor horecagelegenheden, omdat eet- en drinkgelegenheden opnieuw tijdelijk de deuren moeten sluiten. Na het aankondigen van die maatregelen (de ‘gedeeltelijke lockdown’) beloofde premier Mark Rutte aan de Kamer dat het kabinet gaat kijken naar uitbreiding van de financiële steun aan bedrijven.

Toen werd ook al bekend dat de ‘tegemoetkoming vaste lasten’ (TVL) zou worden uitgebreid. Welke bedrijven daarvoor in aanmerking komen, is gebaseerd op zogenoemde ‘SBI-codes’, die aangeven in welke sector de hoofdactiviteit van het bedrijf valt. Het kabinet leek eerst af te koersen op een uitbreiding van die codes om meer geraakte bedrijven tegemoet te komen, maar heeft er toch voor gekozen de codes helemaal los te laten. Elk bedrijf dat zeker 3.000 euro aan vaste lasten heeft en waarvan de omzet met zeker 30 procent daalt, komt in aanmerking voor een tegemoetkoming.

Het kabinet heeft het hele weekend overlegd over hoe de uiteindelijke maatregelen eruit zullen zien. Mogelijk komt er ook nog steun voor geraakte sectoren, zoals de cultuur- en evenementensector. Het kabinet lijkt bereid flink in de buidel te tasten voor de aanvullende steun.

Ministers Eric Wiebes (economische Zaken), Wouter Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) en Wopke Hoekstra (Financiën) lichten de nieuwe maatregelen dinsdagmiddag toe op het ministerie van Economische Zaken.

Football news:

Stefano Pioli: Milan moet de Keltische wedstrijd serieus nemen. Ze spelen altijd goed
Atalanta kapitein Gomez volgde Gasperini ' s instructies niet op in de wedstrijd tegen Midtjylland. Hij werd vervangen in de rust
Tuchel in de wedstrijd tegen Manchester United: de overwinning is verplicht. Voor haar naar Engeland komen is een grote uitdaging
Jimenez zal Attletico ' s wedstrijden met Real Madrid en Salzburg missen als gevolg van een heupblessure
Gladbach middenvelder Neuhaus: het is jammer dat we de kwestie niet hebben afgesloten met het bereiken van de 1/8 finale van de Champions League. Laten we dit in Madrid ophelderen! Borussia Monchengladbach middenvelder Florian Neuhaus sprak over de aankomende wedstrijd van de Champions League groep het is jammer dat we de kwestie niet hebben afgesloten met het bereiken van de 1/8 finale, maar we zullen het gewoon ophelderen in Madrid! Wij hebben er al op gewezen dat wij niet alleen in deze groep goed willen spelen, maar ook vooruit willen gaan! We vliegen naar Real Madrid, op de eerste plaats aan tafel, en we hebben alle reden om vertrouwen te hebben zei Neuhaus. Borussia scoorde 8 punten na 5 wedstrijden van de groepsfase van de Champions League en leidde hun Kwartet. Real Madrid scoorde 7 punten en staat op de derde plaats, achter Shakhtar in persoonlijke ontmoetingen. Groep B: Borussia M en Shakhtar verhuisden Real Madrid en Inter. Iedereen heeft een kans voor de Play-offs
Ex-Manchester City en Arsenal defender Gael Clichy verhuisden naar Servette
Zoon van Maradona: nummer 10 moet uit de circulatie worden genomen in Barca en andere teams van zijn vader