Netherlands

Kabinet: coronamaatregelen gaan zeker tot in december duren

Beeld 'niet ongunstig'

17 minuten geleden Aangepast: 17 seconden geleden

Beeld © ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

De coronamaatregelen die twee weken geleden zijn ingevoerd, duren zeker tot in december. Dat zei minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) vanavond tijdens een persmoment over de aanpak van het coronavirus. Later deze week wil het kabinet nog komen met een advies over de mogelijkheid om op wintersport te gaan.

Het zal volgens De Jonge nog even gaan duren voordat de besmettingsgraad van het coronavirus ver genoeg zal zijn gedaald. Het beeld is 'niet ongunstig', zei premier Rutte. De besmettingscijfers laten een afvlakkend patroon zien, maar blijven nog steeds te hoog.

"Het is nu niet nodig om extra maatregelen te nemen", zei Rutte. De afgelopen drie dagen lag het aantal positieve testen steeds boven de 10.000.

Veel langer aangekondigd

De duur van de maatregelen is veel langer dan aanvankelijk werd aangekondigd. Het kabinet zei twee weken geleden dat de maatregelen vier weken zouden duren. Het gaat onder meer om de sluiting van de horeca, het opschorten van senioren-amateursport en de regel dat niet meer dan vier mensen bij elkaar mogen komen.

Miniatuurvoorbeeld

Liveblog coronavirus:

Horecaorganisatie over verlengen maatregelen: om moedeloos van te worden

Dat betekent dus ook dat het sinterklaasfeest alleen in kleine kring kan worden gevierd, zei premier Rutte. Ook kondigde hij een advies aan over de kerstvakantie en met name de wintersport. Later deze week zou het kabinet daar meer over bekendmaken. "In zijn algemeenheid geldt het advies om reisbewegingen te beperken en je te houden aan de reisadviezen van Buitenlandse Zaken."

Nog geen conclusies over lockdown

Het is volgens premier Mark Rutte nog te vroeg om conclusies te trekken over de effecten van de gedeeltelijke lockdown. Pas later in de week komt er meer duidelijkheid over de gevolgen van onder meer sluiting van de horeca.

Volgende week dinsdag komt het kabinet in principe weer met een persconferentie zei Rutte. Tenzij cijfers aanleiding geven tot een andere afweging, voegde hij eraan toe.

En hoe zit het met de wintersport?

Eind deze week denkt het kabinet een advies te geven over de mogelijkheid van wintersportvakanties.

Football news:

Holand blijft volhouden dat hij een monster is. De snelste in de geschiedenis van de Champions League scoorde 15 goals (en voegde er 16 bij)
Koeman over de overwinning op Dynamo Kyiv: we bereikten ons doel-we bereikten de playoffs
Op 4:1 met Istanbul speelde Manchester United intens en genoot van de wedstrijd. We willen de eerste zijn in de groep Manchester United Head coach Ole Gunnar Solskjaer vatte de wedstrijd samen vanaf het allereerste begin, begonnen we intens te handelen, de jongens speelden gewillig en genoten van de wedstrijd. Dit is de Champions League, old Trafford-natuurlijk, het is een genoegen om hier te spelen. We hebben mooie goals gescoord, ik ben blij. We hebben één punt nodig om de play-offs te bereiken, maar natuurlijk willen we de groepsfase op de eerste plaats afronden. Van de Beek en Cavani wennen aan onze eisen. Donny kan in verschillende posities Spelen, en Edinson is een geweldige negen van het klassieke model. We hebben al lang geen spelers meer zoals hij. Rashford is zeer zeker van het nemen van de straf, en als Brunu besloot om het door te geven aan hem, waarom niet? Martial nam ook een straf in de wedstrijd tegen Leipzig-dus waarom niet blijven delen? Lindelof heeft een rugprobleem, Aaron WAN-Bissaka heeft een enkelblessure - maar ik hoop dat ze klaar zijn tegen het einde van de week Solskjaer vertelde BT Sport
Forward Ferencvaros trol Cristiano: vierde een doel in zijn stijl. Ronaldo reageerde met een doel en een zeer boze blik . De Hongaren hielden het bijna vol in Turijn. Juventus haalde alleen een 2-1 thuiswedstrijd uit tegen de Hongaarse kampioenen aan het eind van de wedstrijd. De masters en misten de eerste! Ferencvaros is ontsnapt in een tegenaanval, Gen neergeschoten van de verdediger en de bal vloog naar murto zijn Usuni-Albanees gevlogen in gate. Daarna vierden ze een doel in Cristiano stijl
Morata scoorde 5 doelpunten in 4 wedstrijden in de Champions League voor Juve. Zijn beste resultaat is 5 in 12 wedstrijden in het seizoen 2014-2015
Holand scoorde 15 goals in de Champions League de snelste. 7 wedstrijden beter dan het record, Borussia Dortmund Striker Erling Holand scoorde een dubbele tegen Brugge in de competitie.De Noorse speler heeft 16 doelpunten in 12 Champions League wedstrijden. Hij haalde de 15-goal mark de snelste. Het kostte Rood van Nistelrooy en Roberto Soldado 19 wedstrijden om 15 goals te scoren, Harry Kane 20. Cristiano Ronaldo scoorde 15 goals in 51 wedstrijden, Lionel Messi in 29 wedstrijden, Robert Lewandowski in 25 wedstrijden
De Brugge forward wilde niet naar de bus, en hij werd eruit gezet, dezelfde Dennis die scoorde voor Zenit. In de Zenit-groep is Brugge te vinden in Borussia. De Belgen verloren thuis 0:3, en gingen op de weg zonder de belangrijkste aanvallende speler-Nigeriaanse Dennis Bonaventure. Strange: meestal speelt hij vooruit in de Champions League (255 minuten voor 3 wedstrijden), maar hij wordt beschermd in het kampioenschap (367 minuten). Dennis is in goede conditie, maar hij zit niet in het team - hij overtrad de regels van de club, verklaarde team coach Philippe Clement