Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Jury begint aan beraad in zaak Johnny Depp tegen Amber Heard

De jury in de smaadzaak van de Amerikaanse acteur Johnny Depp tegen zijn ex-echtgenote Amber Heard is vrijdag in beraad gegaan. Na een proces van zes weken waarin Depp en Heard elkaar van huiselijk geweld beschuldigden, zal de zevenkoppige jury overleg voeren over een uitspraak.

Eerder op de dag hielden de juridische teams van de 58-jarige acteur en de 36-jarige actrice hun slotpleidooien. Het team van Depp beschuldigde Heard ervan "alles te zeggen om haar gelijk te krijgen". Daarentegen haalde het team van Heard aan dat er "ook sprake is van huiselijk geweld als er geen bewijs is".

De zaak tussen Depp en Heard is inmiddels zes weken gaande. De voormalig geliefden hebben allebei een getuigenis afgelegd voor de rechtbank. Ook werden getuigen gehoord voor zowel Depp als Heard. Op sociale media leeft de zaak enorm en wordt flink gespeculeerd over wie deze zaak uiteindelijk gaat winnen.

Depp klaagde zijn ex-vrouw aan nadat zij in 2018 een opiniestuk voor de Amerikaanse krant The Washington Post had geschreven, waarin ze zei een slachtoffer van huiselijk geweld te zijn. Hoewel Depp niet bij naam werd genoemd, zou het volgens de acteur voor lezers overduidelijk zijn geweest dat het over hem ging.

Hoewel Heard de afgelopen weken onder ede verklaard heeft niet de schrijver van het betreffende stuk te zijn, verklaarde ze donderdag juist wel de auteur van het artikel te zijn, "om mensen te laten zien hoe invloedrijk mannen als Johnny Depp zijn".