Netherlands

Juno is groot fan van Vitesse en zenuwachtig voor belangrijke wedstrijd

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Een spannende avond voor alle fans van voetbalclub Vitesse. De voetbalclub uit Arnhem speelt vanavond tegen FC Groningen. Als Vitesse wint, komt de club bovenaan in de eredivisie en heeft het evenveel punten als Ajax. Dat Vitesse dan ineens bij de top-clubs hoort, gebeurt bijna nooit.

Fans

Jano van 10 is groot fan van de club. Zijn hele slaapkamer staat vol met geel-zwarte-spullen: de kleuren van Vitesse. En Jano is niet de enige in zijn familie: zijn ouders, broer en zus zijn ook mega-fan.

Feestjes en verjaardagen doen we als er geen wedstrijden zijn. Is iemand jarig op de wedstrijddag? Dan gaan we allemaal naar de wedstrijd en het feestje wordt wel een dag eerder of later gevierd.

moeder van Jano

Dat het nu zo goed gaat met de club, komt volgens voetbalcommentator Jeroen Stekelenburg voor een groot deel door de nieuwe trainer Thomas Letsch. Ook ziet hij dat een aantal spelers erg op hun plek zijn, terwijl zij eerder ruzie hadden bij andere clubs.

Kampioen?

Het voetbal-seizoen is voorlopig nog niet voorbij. De laatste wedstrijden zijn in mei, dus er kan nog van alles gebeuren. Toch hoopt het gezin van Jano dat Vitesse het zo goed blijft doen, en dat de club vanavond wint. Jano denkt dat dat gaat lukken met 3-1.

Football news:

Gerrard ' s Rangers hebben het Schotse kampioenschap eerder dan gepland gewonnen. Dit is hun eerste titel in 10 jaar
Pep Guardiola: Solskjaer is een geweldige coach, Manchester United wordt steeds moeilijker te verslaan elk jaar
Fowler op Salah: als hij wil vertrekken, moet hij verkopen. Zoals Coutinho. Het geld werd genomen door Van Dijk en Alisson, voormalig Liverpool-spits Robbie Fowler is van mening dat de club Mohamed Salah moet verkopen
Meer dan een foto! Vandaag, de toekomst van Messi wordt beslist
Solskjaer op de wedstrijd met de stad: vlinders in de maag, bloed kookt, je voor te bereiden met een gedachte: Dit is een uitdaging voor mij
Als Lukaku de Gouden Bal won, zou ik niet verbaasd zijn. Hij doet ongelooflijke dingen. Zaccheroni over de spits voormalig Inter hoofd coach Alberto Zaccheroni deelde zijn mening over de prestaties van spits Romelu Lukaku in het kader van de uitreiking van de Golden Ball award
Busquets, Alba, Roberto, Puig en Luis Enrique stemden in de presidentsverkiezingen van Barca