Netherlands

Julie: "Je vergeet een van de belangrijkste dateregels Pam"

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

In de groepschat UpDate delen de drie Haagse vriendinnen Pam, Julie en Carola alles over hun bruisende liefdesleven. Bijna elke ochtend wordt er wel even ingebeld voor een update doorspekt van geuren en kleuren. Deze week: Julie herinnert haar vriendinnen even aan de datiquette.

Carola regelde al soppend een date met een mooie militair en Pam besluit niet langer op de draaikonterij van Thijs te wachten. Julie heeft een leuke date met een oude bekende, Luuk. Alleen komt de liefde in dit geval niet helemaal zonder haken en ogen…

"Man, man, man," zucht Carola onder de parasol, "het is zelfs te warm voor seks. Dat ik dat nog eens zou zeggen."

We lachen. En relaxen. Gisteren was mijn verjaardagsfeest en ik voelde me gedragen door de liefde van al mijn lieve vriendinnen. Uitkateren op het strand is dan wel het lekkerste wat er is. Ik zou bijna zeggen lekkerder dan seks, maar ik ga natuurlijk niet overdrijven. 

Miniatuurvoorbeeld

Vorige keer

Carola: "Een echte man laat een mooie vrouw nooit wachten"

Ineens veert Carola op. "Juul!", roept ze. "Hoe zat het nu eigenlijk met die haken en ogen van Luuk? Dat verhaal heb je nooit meer afgemaakt. Vertel!"

"Ja! Vertel!", dring ik aan. Ik was het in alle commotie alweer vergeten. 

"Goed. Overmorgen hebben we dus afgesproken", bouwt Julie de spanning op. "Dus ik maakte een grapje dat het nu sowieso te heet is om me na afloop uit te nodigen voor een slaapmutsje..."

"Zo zo, lekker romantisch weer Juul", bits ik.

"Je kent me", lacht ze. "Maar nu komt het. Hij zei dus dat dat sowieso niet ging gebeuren, want hij woont nog..."

"Bij zijn moeder?", giert Carola

"Bij zijn ex."

Even valt er een stilte. Zeer uitzonderlijk, voor ons doen. 

"Nou, dan zit-ie in ieder geval nog in het zadel", grinnik ik. Zo hebben we mannen graag, in het zadel. Niet te lang alleen en nog helemaal gewend aan het delen van zijn leven met een geliefde. Aan types die zich niet willen binden heb je namelijk helemaal niks. 

"Ik moest wel even slikken ja. Maar zolang hij niet meer met haar het bed deelt, kan ik er wel mee leven. Het is toch maar tijdelijk. Zelf schopte ik mijn ex ook niet meteen de deur uit toen we uit elkaar waren. Het is belangrijk dat iemand een goede plek vindt."

V.l.n.r. Pam, Carola en Julie V.l.n.r. Pam, Carola en Julie

"Nou, nu Thijs weer op de lange baan is, heb ik alle registers opengetrokken hoor", lach ik. "Tinder, Happn, Inner Circle. Kom maar op!"

"Gelijk heb je schat", roept Carola. "Ik denk dat ik mezelf vanavond maar weer eens bij mijn militair uitnodig. Beviel me uitstekend de vorige keer."

"Zal ik op mijn profiel toevoegen dat ik niet doe aan mannen met huisgenoten?", grap ik. "Studievrienden, exen, moeders, nee dank u."

"Ho ho!", roepen Carola en Julie in koor. "Denk nog even aan de date top 3 die je zelf hebt opgesteld", zegt Julie. "Zet alleen op je datingprofiel wat je wel wil en nooit wat je niet wil."

"Ja weet ik toch. En daten met een gebroken hart heeft ook helemaal geen zin, want ik vind toch niemand zo leuk als Thijs. Maar ene Jack uit Rotterdam wil morgen met me daten en als ik niks beters te doen heb dan ga ik gewoon."

"En dat is prima schat", sust Carola terwijl ze me een knuffel geeft. 

Ik ken haar al zo lang. Als zij een man was, zou ze mijn verkering zijn. 

Miniatuurvoorbeeld

Eerder in UpDaten

Pam: 'Mannen krijgen veel te vaak een tweede kans'

"Maar zo werkt het toch ook?", gaat ze verder. "Ik heb ook een loodgieter die me graag wil zien. En ja, als ik zin heb dan ga ik. We gaan toch pas exclusief als we zeker weten dat zij dat ook zijn."

"Nou, ik kan dat dus echt niet", zegt Julie. "Ik heb mijn handen al vol aan één. Zelfs als ik hem nog nooit gezien heb. Ik teken het hele plaatje al uit in mijn hoofd en…"

"Met watervaste stift ja!", lach ik. 

We schateren. En voelen ons verbonden in onze vriendschap en in onze kwetsbaarheid. 

"Nou, ik vind het wel overzichtelijk al die beroepen in plaats van namen", lach ik. "Weet je wat? Ik ga vanaf nu voor een arts. Of een directeur."

"Zolang hij maar een blonde haarlok heeft hè?", giert Carola.   

Wat fijn dat deze vrouwen me zo goed kennen. 

Football news:

Karasev staat gepland voor de wedstrijd voor jonge jongens-Tirana in de Europa League
Les Ferdinand: de beslissing om een knie te nemen was zeer krachtig, maar de impact is afgenomen. De boodschap is verloren
Vidal nam afscheid van Barca: trots om dit shirt te hebben gedragen en samen te hebben gespeeld met de grote middenvelder Arturo Vidal heeft zijn pensionering uit Barcelona aangekondigd. Vandaag neem ik afscheid van Barcelona, na twee ongelooflijke jaren in deze geweldige club te hebben doorgebracht. Ik ben erg trots dat ik dit shirt heb gedragen en naast grote spelers en zeer goede mensen heb gespeeld. Ik wil mijn familie, teamgenoten, coaches, artsen, personeel en grote fans bedanken die me altijd met liefde hebben behandeld
Sporting hernoemde de Academie ter ere van Ronaldo
Suarez zal 9 miljoen euro per jaar ontvangen op Letico
Liverpool zal niemand anders kopen in dit transfervenster
Semedu verhuist naar Wolverhampton voor 35 miljoen euro. Contract-tot de zomer van 2025