Netherlands

Jordy Bruijn in de spits bij SC Heerenveen tegen Feyenoord

SC Heerenveen-trainer Johnny Jansen kiest er definitief voor om Jordy Bruijn in de spits te posteren bij de herstart van de competitie tegen Feyenoord (zaterdag, 19.45 uur).

„Jordy loert op goals en komt in de zestien”, verklaarde Jansen vrijdagmiddag. „Hij krijgt een soort van vrije rol. ” Bruijn krijgt de voorkeur boven Alen Halilovic en Rein Smit. „Alen heeft minder dan Jordy dat doelgerichte en Rein moet nog een flinke stap maken.”

Runar Espejord, de nieuwe Noorse spits van Heerenveen, zit in De Kuip op de bank. Hij komt terug van een enkelblessure. „Als het kan en nodig is, dan geven we hem minuten”, aldus Jansen. Zijn concurrent Jens Odgaard, die herstelt van een voetblessure, sluit maandag mogelijk weer aan bij de groepstraining.

Verdediger Daniel Høegh is licht geblesseerd en behoort niet tot de selectie. Lucas Woudenberg is tegen Feyenoord linksback. Hij vervangt de geschorste Sherel Floranus.

Opstelling Heerenveen: Hahn; Van Rhijn, Dresevic, Botman, Woudenberg; Faik, Kongolo, Veerman; Van Bergen, Bruijn, Ejuke.