Netherlands

‘Joost Eerdmans gaat voor lijsttrekkerschap FVD’

Foto: ANP

Joost Eerdmans gaat voor het lijsttrekkerschap van Forum voor Democratie. Dat zegt de Rotterdammer tegen het AD. “Ik wil dat die partij een goede lijsttrekker heeft en daar ben ik beschikbaar voor.” Eerdmans staat nummer vier op de kandidatenlijst van de partij voor de komende Tweede Kamerverkiezingen.

De weg naar het lijsttrekkerschap voor de verkiezingen van volgend jaar ligt open nadat Thierry Baudet maandagavond een stap terug deed. Dat deed hij na ophef rond de jongerenafdeling van FVD. “Komt er een verkiezing voor het lijsttrekkerschap, dan doe ik daaraan mee. Maar het kan ook aan de leden of het bestuur worden overgelaten”, aldus Eerdmans in het AD.

Hij zegt dat het hem erom gaat dat er een goede nieuwe leider komt. “Ik weet wat mijn kwaliteiten zijn en heb twee verkiezingen op rij gewonnen in Rotterdam, ik vind het leuk en hou heel erg van campagnevoeren. Ik hou van debatteren en ben ook verknocht aan deze partij. Er staan veel signalen op groen om dat wel te willen.’’ Eerdmans denkt “met z’n allen” verder te kunnen met de partij. “We willen van Forum een groot succes maken en dat gaat ook lukken.”

Eerdmans is nu fractievoorzitter van Leefbaar Rotterdam. Hij had al aangegeven bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen niet meer die partij te willen aanvoeren.

Football news:

Mourinho over het ontslag van Lampard: voetbal is wreed, vooral de moderne
Dzeko ontkende West Ham. Striker wil Roma verlaten in de winter
Milan wil in de zomer Porto-middenvelder Otavio gratis tekenen. Milaan wil Porto-middenvelder Otavio tekenen, die aan het eind van het seizoen een gratis agent kan worden. De Rossoneri zijn in gesprek met de agent van de 25-jarige Braziliaan
Manchester United mag Lingard lenen aan West Ham
Mourinho op de dubbele Ntombela: hij is erg creatief. Een van degenen die weet hoe het spel te scherpen
Atalanta en Sevilla zijn het eens geworden over de overdracht van Gomez. De middenvelder vliegt naar Spanje op dinsdag
Laporta op Messi bij PSG: ik las dat ze verliezen hebben. We moeten bespreken welke deals ze kunnen betalen