Netherlands
This article was added by the user Anna. TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Jongen (6) die kabelbaanramp overleefde en beide ouders verloor moet terug naar Italië

Jongen (6) die kabelbaanramp overleefde en beide ouders verloor moet terug naar Italië

Eitan met zijn verongelukte ouders.  Afbeelding: ANP/SPLASH NEWS

De 6-jarige jongen die een kabelbaanramp in Italië overleefde, moet terug naar zijn familie in dat land.

Een rechtbank in Tel Aviv heeft dat besloten, nadat de jongen stiekem door zijn grootvader naar Israël was gebracht. Het kind verloor zijn beide ouders toen de cabine waarin ze zaten in mei neerstortte.

Enige overlevende

Eitan was de enige van de vijftien inzittenden die het ongeval overleefde. Hij werd na zijn ziekenhuisopname ondergebracht bij zijn tante in Italië. De vrouw kreeg de voogdij over het kind en wil hem naar eigen zeggen volgens de wens van haar overleden broer opvoeden in het Europese land. De familie van Eitans moeder ziet echter toekomst voor hem in Israël.

Eitan werd in september door zijn grootvader naar Israël gebracht, zonder toestemming van zijn tante. De jongen verbleef in afwachting van het besluit van de rechtbank in Israël. Daar waren afspraken over gemaakt tussen de ruziënde families. De rechtbank heeft nu besloten dat Eitan terug moet naar Italië, waar hij op jonge leeftijd met zijn ouders naartoe verhuisde.

Kidnapping

Tegen de grootvader van Eitan loopt in Italië een onderzoek vanwege kidnapping. De tante heeft gezegd dat de man Eitan stiekem meenam toen hij op bezoek was. Ze sloeg alarm nadat hij het kind niet terug naar huis had gebracht. De grootvader reed met de jongen in een huurauto naar Zwitserland, waar ze vervolgens met een privévliegtuig naar Israël vlogen.

Het kabelbaanongeval vond plaats bij het Lago Maggiore in het noorden van Italië. Een cabine met vijftien inzittenden viel naar beneden toen de kabel brak. Onderzoek wees uit dat de noodrem opzettelijk buiten werking was gesteld omdat die meermaals technische problemen veroorzaakte. In de zaak zijn meerdere verdachten opgepakt.