Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Jong Oranje mede door bliksemstart simpel langs Jong Noorwegen

Door onze sportredactie

Jong Oranje heeft zaterdag een oefenwedstrijd tegen Jong Noorwegen met 3-0 gewonnen. Nadat Sydney van Hooijdonk en Crysencio Summerville binnen vijf minuten hadden gescoord, maakte Ludovit Reis in de tweede helft de derde goal voor de formatie van trainer Erwin van de Looi.

Oranje vloog uit de startblokken tegen de Noren, waar met Johan Hove (FC Groningen) en Joshua Kitolano (Sparta) twee Eredivisie-spelers aan de aftrap stonden. In de derde minuut kopte Van Hooijdonk raak uit een voorzet van Anass Salah-Eddine. De kopbal van de spits werd door verdediger Leo Fuhr Hjelde ongelukkig van richting veranderd en verdween daardoor in het doel.

Twee minuten later maakte Summerville de tweede. De aanvaller van Leeds United passeerde op snelheid meerdere Noorse verdedigers en werkte oog in oog met de doelman beheerst af, waardoor Jong Oranje binnen vijf minuten een comfortabele 2-0-voorsprong te pakken had.

Na rust kropen de Noren meer uit hun schulp in San Pedro del Pinatar, de Spaanse kustplaats waar Jong Oranje op trainingskamp is. In de 56e minuut leek Groningen-speler Hove te scoren uit een vrije trap, maar hij raakte de lat. Toen middenvelder Reis de bal vervolgens weg wilde werken, stuitte hij ongelukkig op het lichaam van de Noor Henrik Heggheim, waardoor de bal op de stip ging. Spits Erik Botheim legde aan vanaf elf meter, maar vond doelman Jay Gorter op zijn weg.

Gesterkt door de goede redding van Gorter speelde Jong Oranje de wedstrijd vervolgens geroutineerd uit. In de 62e minuut liepen de jongelingen uit naar 3-0, toen Ludovit Reis raak kopte uit een spelhervatting. In het restant van de wedstrijd werd veel gewisseld, maar niet meer gescoord.

Jong Oranje oefent maandag tegen Jong Tsjechië. Ook die wedstrijd wordt in San Pedro del Pinatar afgewerkt. In juni begint de equipe van Van de Looi aan de eerste EK-kwalificatiewedstrijden.