Johnny Depp getuigde dinsdag in de Britse rechtbank dat hij wist dat zijn huwelijk met zijn ex-vrouw Amber Heard voorbij was toen hij poep in hun bed vond nadat Heard in 2016 haar dertigste verjaardagsfeest had gevierd. Volgens Depp was het afkomstig van een van haar vrienden, Heard zegt echter dat het uitwerpsel de schuld zou zijn van haar hondje.

De 57-jarige acteur zei in een verklaring - die op de eerste dag van zijn rechtszaak tegen de Britse tabloid The Sun voor de rechtbank werd voorgelezen - dat de "actrice of mogelijk een van haar vrienden" de ontlasting in hun bed had gelegd en dat Heard later beweerde dat het "gewoon een onschuldige grap was", meldt The Mirror dinsdag.

Depp zei dat het incident plaatsvond nadat het stel een heftige ruzie had gehad. "Op 12 mei 2016 bekende mevrouw Heard aan onze vermogensbeheerder Kevin Murphy dat het achterlaten van de uitwerpselen in het bed slechts een onschuldige grap was waarmee ze feitelijk erkende dat ze verantwoordelijk was geweest, terwijl ze eerder had geprobeerd onze honden de schuld te geven", aldus Depp in de verklaring.

Depp gaf aan dat dit het moment was waarop hij besloot te scheiden van Heard, met wie hij al jarenlang een openbare strijd voert. De rechtszaak waarin Depp momenteel getuigt maakt deel uit van een aanklacht wegens smaad die hij tegen het Britse The Sun heeft ingediend. Dit medium noemde Depp in een artikel uit 2018 ​​'vrouwenmepper'.