Netherlands

Jehovah’s Getuigen NL probeert publicatie misbruikonderzoek tegen te houden

Kort geding In opdracht van het kabinet deed Universiteit Utrecht onderzoek naar misbruik onder Jehovah’s Getuigen. Het rapport komt donderdag uit.

Jehovah’s Getuigen Nederland probeert met een kort geding de publicatie te voorkomen van een rapport over misbruik binnen de eigen gemeenschap. Dat bevestigt de Universiteit Utrecht, dat het onderzoek heeft gedaan, na berichtgeving van Het Parool.

Eerder spoorde het bestuur van de Nederlandse afdeling van Jehovah’s Getuigen zijn leden nog aan medewerking te verlenen aan de onderzoekers van de universiteit. Waarom de geloofsgemeenschap de openbaarmaking nu wil tegenhouden, is niet duidelijk. Jehovah’s Getuigen Nederland heeft nog niet gereageerd op vragen van NRC. Het rapport zou donderdag verschijnen.

Academici van Universiteit Utrecht voeren het onderzoek uit in opdracht van het ministerie van Justitie en Veiligheid. Het misbruik binnen de Jehovah’s Getuigen kwam in 2017 aan het licht na publicaties in dagblad Trouw. Daaruit bleek dat gevallen van misbruik worden behandeld in een intern rechtssysteem. Veel zaken zouden daardoor achtergehouden worden voor politie en justitie. Het kort geding dient woensdag.

Jehovah’s Getuigen

Jehovah’s Getuigen zijn een christelijke gemeenschap en geloven in God en de Bijbel - al is de Bijbel bij hen niet hetzelfde als bij katholieken of protestanten. De Jehova’s hanteren een eigen vertaling. De bekende vertalingen zijn volgens hen beïnvloed door heidense filosofieën.

In Nederland telt de kerkgenootschap, die eind negentiende eeuw in de Verenigde Staten is ontstaan, 30.000 leden. Wereldwijd zijn dat er volgens eigen tellingen 8,4 miljoen. De gemeenschap probeert actief anderen te bekeren en doet dat bijvoorbeeld door van deur tot deur te gaan.

Football news:

Koeman voelt het wantrouwen vanwege de situatie in Barcelona (Marca)
Manchester United kan tegen het einde van het jaar meer dan 100 miljoen pond verliezen als gevolg van het coronavirus. Manchester United lijdt verliezen als gevolg van de gevolgen van de coronavirus pandemie. Zoals door ESPN is gemeld, worden de verliezen van Manchester United in de afgelopen zes maanden geraamd op meer dan 75 miljoen pond en zal dit bedrag waarschijnlijk aan het einde van het jaar meer dan 100 miljoen pond bedragen. De club verliest 4-5 miljoen pond elke keer als hij een wedstrijd speelt in old Trafford zonder publiek. Ook Manchester United moet nog minstens 20 miljoen pond teruggeven aan bedrijven die wedstrijden uit de Premier League hebben, als gevolg van kalenderovertredingen als gevolg van de pandemie. De mancunians verloren meer dan 10 miljoen pond, niet in staat om te gaan op een zomer voor het seizoen door het coronavirus
Candreva sloot een 3+1 contract met Sampdoria. Salaris-1,7 miljoen euro exclusief bonussen
Zlatan Ibrahimovic: het coronavirus had de moed mij uit te dagen. Slecht idee. AC Milan striker Zlatan Ibrahimovic zegt dat hij positief getest heeft op coronavirus. Gisteren testte ik negatief op het coronavirus en vandaag testte ik positief. Er waren geen symptomen. Het coronavirus had de moed mij uit te dagen. Slecht idee schreef Zlatan in Twitter account. Golden ball werd geannuleerd, maar we hebben onze eigen gemaakt - het is cooler. Stem op de beste speler van 2020 en win 100.000 roebel
Leeds United bevestigde de transfer Llorente. De Sociedad defender kreeg 18 miljoen pond. Leeds kondigde de aankoop aan van de echte Sociedad verdediger Diego Llorente. De Spanjaard heeft een vierjarig contract getekend. Volgens de BBC kreeg de 27-jarige speler 18 miljoen pond betaald. De statistieken van de leerling van Real Madrid zijn hier te vinden
Bartomeu-Suarez: Ik wil een afscheidswedstrijd organiseren. Barcelona zal altijd uw thuis zijn
Arsenal is geïnteresseerd in Jorginho