Netherlands

Jeansmaker Levi Strauss schrapt honderden banen

De Amerikaanse jeansmaker Levi Strauss schrapt circa zevenhonderd banen. Dat komt neer op ongeveer 15 procent van het personeelsbestand. Met de ingreep wil de onderneming kosten besparen om de weg omhoog terug te vinden na de coronacrisis.

Het broeken- en kledingbedrijf zag de opbrengsten in zijn afgelopen kwartaal met 62 procent kelderen tot 498 miljoen dollar. Dit kwam vooral door de vele winkelsluitingen in de voorbije periode. Mede hierdoor ging over de drie maanden tot en met 24 mei een verlies van 364 miljoen dollar in de boeken, waar een jaar eerder nog 29 miljoen dollar winst werd gemaakt.

Levi Strauss werkt met een gebroken boekjaar, vandaar dat de kwartalen van het bedrijf niet gelijk lopen aan die van een kalenderjaar. Voor het hele boekjaar zien de vooruitzichten er niet heel rooskleurig uit. De onderneming houdt rekening met nog meer coronaschade wat ook nog kan leiden tot extra ingrepen.

De laatste tijd gaat het overigens wel weer wat beter met de verkopen. Doordat winkels weer open mogen, trekken de verkopen weer wat aan. Ook worden er online veel broeken verkocht.

Football news:

Voormalig Barca President Gaspar: ik betwijfel of iemand zich de namen van de huidige Bayern spelers in de toekomst zal herinneren
Rafinha kan van Flamengo naar Olympiacos verhuizen
Jan Obiak: ik wilde tot het einde van het seizoen tegen Real Madrid en Barca vechten. Dat hebben we niet gedaan
Kapustka verhuisde naar Legia. De middenvelder speelde 3 wedstrijden voor Leicester in 4 jaar en ging in bruikleen
Iker Casillas: Real Madrid verlaten was pijnlijk, maar dit is mijn thuis. Perez zei: Je zou hier moeten zijn
Upamecano over PSG: dit is de grootste club van Frankrijk. We zullen alles geven en proberen te winnen
Dembele mocht deelnemen aan de wedstrijd met Bayern. Hij heeft sinds November niet meer gespeeld