Netherlands

Janssen praat met overheden over al geleverd vaccin

Foto: ANP

Vaccinfabrikant Janssen praat met de Europese Commissie en de nationale overheden van Europese landen om te bepalen wat er met de al geleverde vaccins moet gebeuren. Dat laat een woordvoerder van het bedrijf weten. Janssen is onderdeel van de Amerikaanse farmaceut Johnson & Johnson.

Janssen leverde deze week de eerste van zijn coronavaccins aan diverse Europese landen. Een dag later besloten de Verenigde Staten tijdelijk te stoppen met vaccineren vanwege het risico van trombose dat bij het gebruik van het vaccin kan ontstaan. Het ging om zes gevallen op een totaal van 6,8 miljoen toegediende vaccins.

Daarop besloot Johnson & Johnson uit voorzorg de leveringen aan Europa ook op te schorten en de inentingen bij nog lopende klinische onderzoeken te staken totdat het bedrijf betere informatie bij zijn vaccin kan leveren. Hoe lang dat gaat duren is nog niet duidelijk.

Op berichten van de Italiaanse krant La Stampa dat de Europese Commissie zou overwegen helemaal te stoppen met het gebruik van de vaccins van Johnson & Johnson en die van AstraZeneca willen beide bedrijven niet reageren. Het vaccin van AstraZeneca staat vanwege vergelijkbare bijwerkingen in de aandacht.

Football news:

Solskjaer op Manchester United ' s schema: dit werd gedaan door mensen die nog nooit voetbal gespeeld op dit niveau. Het is fysiek onmogelijk voor de spelers
Mikel Arteta: Arsenal was meer dominant in de 2e helft, maar waren niet goed genoeg in de 1e
Sulscher bereikte de finale van de Europa Cup voor het eerst als coach. Hij won de Champions League finale met Manchester United als speler
Arsenal bereikte geen finale in een seizoen voor het eerst sinds 2016
Emery is de eerste coach met 5 finales in een Europees Cup toernooi
Villarreal zal spelen in de finale van de Europacup voor de eerste keer
Manchester United verloor voor het eerst in 8 wedstrijden. Er waren 6 overwinningen en een gelijkspel