Netherlands

Jano is groot fan van Vitesse en zenuwachtig voor belangrijke wedstrijd

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Een spannende avond voor alle fans van voetbalclub Vitesse. De voetbalclub uit Arnhem speelt vanavond tegen FC Groningen. Als Vitesse wint, komt de club bovenaan in de eredivisie en heeft het evenveel punten als Ajax. Dat Vitesse dan ineens bij de top-clubs hoort, gebeurt bijna nooit.

Fans

Jano van 10 is groot fan van de club. Zijn hele slaapkamer staat vol met geel-zwarte-spullen: de kleuren van Vitesse. En Jano is niet de enige in zijn familie: zijn ouders, broer en zusje zijn ook mega-fan.

Feestjes en verjaardagen doen we als er geen wedstrijden zijn. Is iemand jarig op de wedstrijddag? Dan gaan we allemaal naar de wedstrijd en het feestje wordt wel een dag eerder of later gevierd.

moeder van Jano

Dat het nu zo goed gaat met de club, komt volgens voetbalcommentator Jeroen Stekelenburg voor een groot deel door de nieuwe trainer Thomas Letsch. Ook ziet hij dat een aantal spelers erg op hun plek zijn, terwijl zij eerder ruzie hadden bij andere clubs.

Kampioen?

Het voetbal-seizoen is voorlopig nog niet voorbij. De laatste wedstrijden zijn in mei, dus er kan nog van alles gebeuren. Toch hoopt het gezin van Jano dat Vitesse het zo goed blijft doen, en dat de club vanavond wint. Jano denkt dat dat gaat lukken met 3-1.

Football news:

Gerrard heeft de eerste trofee in zijn coachcarrière. Als speler won hij 11 trofeeën
Keane over Brunu ' s woorden over statistieken: een hoop onzin. Ik begrijp niet waarom spelers de zorg over de woorden van deskundigen
Conte voor Atalanta: ze zijn zich bewust van hun kracht, er zijn sterke spelers-ook op de bank. Het zal moeilijk worden
Gerrard ' s Rangers hebben het Schotse kampioenschap eerder dan gepland gewonnen. Dit is hun eerste titel in 10 jaar
Pep Guardiola: Solskjaer is een geweldige coach, Manchester United wordt steeds moeilijker te verslaan elk jaar
Fowler op Salah: als hij wil vertrekken, moet hij verkopen. Zoals Coutinho. Het geld werd genomen door Van Dijk en Alisson, voormalig Liverpool-spits Robbie Fowler is van mening dat de club Mohamed Salah moet verkopen
Meer dan een foto! Vandaag, de toekomst van Messi wordt beslist